Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNA SITUACIJA

Britanci Turskoj 'otimaju' spektakl: Istanbul ostaje bez finala Lige prvaka?!

FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
Ben Stansall/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
07.05.2021.
u 20:45

U posljednjih nekoliko tjedana Turska se našla na četvrtom mjestu u svijetu po broju novih slučajeva zaraze koronavirusom zbog čega je čitava zemlja pod strogim mjerama sve do 17. svibnja.

Finale ovosezonske nogometne Lige prvaka između Manchester Cityja i Chelseaja možda se neće odigrati 29. svibnja u Istanbulu, kako je prvotno planirano, nakon što je britanska vlada postavila Tursku na crvenu listu zemalja za putovanja.

- To znači da navijači oba kluba ne bi smjeli putovati u Tursku na finale. Engleski nogometni savez (FA) je sada u pregovorima s Uefom u vezi moguće promjene mjesta odigravanja utakmice. Mi smo otvoreni za moguće domaćinstvo, ali konačna odluka je na Uefi - izjavio je britanski ministar prometa Grant Shapps.

Iz Europskog nogometnog saveza (UEFA) objavili su kako će pričekati s konačnom odlukom vezanom uz mjesto održavanja finala.

U posljednjih nekoliko tjedana Turska se našla na četvrtom mjestu u svijetu po broju novih slučajeva zaraze koronavirusom zbog čega je čitava zemlja pod strogim mjerama sve do 17. svibnja. Te mjere izgleda daju rezultate jer je dnevni broj slučajeva ovoga tjedna pao na 27.000, dok ih je sredinom travnja bilo 63,000.

Prema medijskim navodima, u Turskom nogometnom savezu su se nadali kako će moći na Ataturk stadion pustiti 25.000 gledatelja, od toga najmanje po 4,000 navijača oba kluba.

Komentara 1

AJ
AjdemiDudlaj
11:47 08.05.2021.

Sad bi oni igrali u Britaniji, a donedavno su igrali na neutralnim terenima...????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije