Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG KORONE

Britanci s 336 milijuna eura pomažu sport

Britain's Prime Minister Boris Johnson speaks during the weekly question time debate in Parliament, in London
REUTERS TV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
19.11.2020.
u 23:41

Sportska upravljačka tijela i ekipe dobit će pomoć uglavnom kao pozajmice, a zanimljivo je da profesionalni nogomet i kriket nisu dio ovoga "Zimskog sportskog paketa za preživljavanje".

Britanska vlada je namijenila 336 milijuna eura financijske pomoći britanskom sportu, koji bilježi velike gubitke zbog pandemije koronavirusa i izostanka prihoda od prodanih ulaznica.

Paket pomoći je u najvećoj mjeri namijenjen sportovima koji na stadione i u dvorane privlače najveći broj gledatelja, i to od onih vrhunskih do lokalnih. Sportska upravljačka tijela i ekipe dobit će pomoć uglavnom kao pozajmice, a zanimljivo je da profesionalni nogomet i kriket nisu dio ovoga "Zimskog sportskog paketa za preživljavanje". 

Najveći dio pomoći, oko 15 milijuna eura, dobit će Engleski ragbi savez, konjički sport 45 milijuna, a amaterski nogomet 30 milijuna eura. Sredstva su izdvojena i za moto-sport, tenis, košarku, hokej na ledu, badminton i utrke pasa.

Britanska vlada je isprva tijekom ljeta namjeravala 1. listopada dopustiti povratak gledatelja na sportska borilišta, ali od toga do daljnjega neće biti ništa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije