Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZE

Branko Strupar: Belgija je jaka, može pobijediti i Nijemce!

Branko Strupar
Foto: VL
10.06.2014.
u 09:30

- Alžir znam po Halilhodžiću i Soudaniju, a ostale po sličicama koje sam skupljao sa sinom - kaže Strupar.

Branko Strupar odigrao je 17 utakmica i zabio pet golova za reprezentaciju Belgije. I danas je veliki navijač Belgije koja ga je prigrlila.

Rusi mogu biti bomba

– Prvo navijam za Hrvatsku, a onda za Belgiju. Drago mi je što se ne mogu sresti u ranoj fazi. Joj, kad bi to bio finale, nitko sretniji od mene. I tada bi za mene prvenstvo bilo gotovo, bilo bi mi svejedno tko će dobiti tu utakmicu – uz smiješak će Strupar.

Svoju bivšu reprezentaciju vidi kao favorita skupine.

– Nijedna skupina nije laka. S Korejom nikad ne znam, oni lete po terenu, a Rusi bi mogli biti tempirana bomba za svakoga. Nemaju više igrače po Europi, svi su u ruskoj ligi, ali tu se ligu ne smije podcijeniti, možda je i najjača iza liga petice. E, sad, kako će to Capello posložiti za turnirski način, ne mogu biti siguran, ali vjerojatno će to biti onako talijanski, čvrsto. Doduše, Berezucki već ima godina, pa i Ignjaševič – rekao je Strupar.

Hrvatska javnost imala je priliku na djelu vidjeti Belgiju, pa i Koreju, ali ne i Alžir.

Wilmots me sjajno primio

– Njih znam po Halilhodžiću i “našem” Soudaniju. Ostale sam ‘upoznao’ jer sam sa sinom skupljao sličice. Ne bih rekao da imaju kvalitetu koja bi mogla ugroziti Belgiju, koja bi, uz Rusiju, trebala proći. A onda ćemo vidjeti. Idu na skupinu G, na Njemačku ili Portugal. Ma Belgija je jaka, može se nositi i izbaciti i Njemačku.

Belgijci nemaju nikakvih trvenja u reprezentaciji između Valonaca i Flamanaca.

– Tu nema baš nikakvih problema, imaju idiličnu atmosferu, sličnu našoj. Sve je podređeno uspjehu na SP-u, znaju da imaju veliku momčad. Možda im fali iskustva, 12 godina nisu bili na velikom natjecanju i tim mladićima to je jedini minus. Ali, skupinu sigurno prolaze.

Zacijelo zasluge za dobru atmosferu u reprezentaciji i oko nje idu izborniku Marcu Wilmotsu.

– Svakako, on ima lidersku ulogu, svi ga jako uvažavaju pa i one najveće zvijezde. Takav je bio i kad mi je bio kapetan u reprezentaciji. Mene je prihvatio kao da sam tamo rođen, a i tu ga se i te kako slušalo – kazao je Strupar o Wilmotsu koji je za Belgiju odigrao 70 utakmica.

>> Strupar: Prvi strijelac HNL-a mora u Brazil

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije