Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Regata Croatia Open

Braća Sinković u dvojcu bez kormilara pobijedili seniorske četverce

Foto: Dražen Brajdić
1/4
14.04.2019.
u 21:08

Damir Martin nastupio je dan za danom (četiri utrke u dva dana) kako bi simulirao opterećenja koja ga za četiri tjedna čekaju na Svjetskom kupu

Nakon što su dan prije, nadjačavajući se na Croatia Openu s osmercima, bili drugi, braća Sinković su u nedjelju kao dvojac bez kormilara bili brži od sva tri konkurentna četverca.

- Ovo nam je bila najbolja utrka tek započele sezone jer smo popravili sve ono s čime u subotu, a to su bili ritam, skupnost i dužina, nismo bili zadovoljni - kazao je Valent Sinković na kojeg se nadovezao brat Martin:

- Jučer smo izgubili od našeg klupskog mlađejuniorskog osmerca, a danas smo pobijedili naš seniorski mladostaški četverac. No, više nego s pobjedom zadovoljni smo što smo ovaj put bolje veslali.

I dok su im ovog vikenda bili konkurenti, klupski kolege će im za dva tjedna biti suborci.

- Na Prvenstvu Hrvatske vozit ćemo tri discipline jer se moramo boriti da nam klub bude što uspješniji. Vozit ćemo dvojac bez i vjerojatno u četvercu i osmercu - najavili su Sinkovići.

Pomalo neočekivano, na jarunskoj stazi jučer se pojavio i naš najbolji skifist Damir Martin koji je pobijedio u subotu i nije planirao nastupati u nedjelju:

- Eto, moj trener ide malo kasnije spavati pa duže razmišlja i tako se sjetio da bi mogli odraditi provjeru za Svjetski kup, četiri utrke u dva dana. Da vidimo da li već sada to mogu izdržati. Zadnjih 500 metara finalne nedjeljne utrke je zagustilo, a i konkurencija je bila jača nego dan prije, no zadovoljan sam jer sam vozio u višem tempu a i napravio sam neke korekcije u tehnici.

Konkurenciju je pak pojačao laki samac (veslači do 72,5 kg) Luka Radonić koji nije bio zadovoljan nastupom u svojoj konkurenciji pa se "kaznio" nedjeljnim nastupom među "teškašima" i stigao treći.

- U subotu su tri laka samca bila brža od mene jer nisam bio na svojoj razini, međutim danas sam malo popravio stvar. Nažalost, moja disciplina nije olimpijska, a ja sam pokušavao dobiti na masi, ali nije išlo jer to nije realno. No, kada bismo imali još jednog poput mene onda bi imalo smisla uveslavati laki dubl što jest olimpijska disciplina.

Inače, ja moram biti zadovoljan i s ovim jer me izbornik i Savez tretiraju kao da sam olimpijska disciplina - kazao je veslač koji u karijeri ima osvojeni Svjetski kup za lake samce (2016.), dva finala europskih prvenstava i broncu sa Svjetskog prvenstva do 23 godine.

Kao diplomirani strojar, Luka se zaposlio u Zlatarskog radioni Križek gdje radi sa 3D softverom:

- Da se ja previše ne pravim pametan, gospodin Vladimir Križek me uzeo da mi pomogne, da ostanem u kontaktu sa strukom. A kod njega sam doista puno naučio i kada ću, nakon veslačke karijere, tražiti posao imat ću što pokazati kao svoje radove. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije