Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogomet u zaleđu

Braća kao da su se natjecala: tko će kupiti gorega!

Velimir Zajec (1)
Goran Jakus/Pixsell
06.08.2010.
u 12:10

Je li 2000. godina, u kojoj je vraćeno ime Dinamo, ipak jedna od mračnijih godina ovoga svetoga kluba?

Te se godine, na mala vrata, pokraj Mirka Barišića ušuljao i čovjek koji će na poseban način obilježiti sljedeće desetljeće plavih. Radi što hoće i ni za što ne odgovara. A kako radi i kakvu popularnost uživa, treba poslušati samo glas s tribina...

To kako Dinamov i Barišićev gazda sustavno, temeljito i dosljedno srozava ugled plavih već zaslužuje i nagradu. Teško je, naime, pronaći funkcionara koji bi se s toliko strasti inatio publici i mazao joj oči, radeći isključivo na vlastitoj promociji, gradeći kult ličnosti od kojega Dinamo rezultatski nema nikakve koristi. Ima desetke milijuna i pobjeđuje samo - Hajduk.

Usuđujemo se reći kako je eliminacija od Sheriffa jednaka sramoti igranja u ligi za ostanak prije pet godina. Dinamo, koji je u posljednje četiri godine zaradio više od 80 milijuna eura i kojemu Grad godišnje ubrizga još 5,5, izbacuju anonimni tipovi iz Tiraspola, koji nikada nikoga u gostima nisu pobijedili. U Transnistriji će 4. kolovoza odsad biti svetak, slavi se dobročinitelja iz Zagreba...

U toj već toliko puta ispričanoj priči o najvećim gubitnicima ovoga dijela Europe, tužni lik ispao je jedan karizmatični trener, stručnjak koji je pobjeđivao europske velikane u Ligi prvaka.

U što se to Zeko uvalio, kako je uopće “popušio” ovu priču? Jer, ovo je močvara iz koje ne bi isplivali Capello i Mourinho zajedno, kada bi se primili ovih kapitalaca sa svih strana svijeta. Poštenih dečki koji se nisu gurali u Dinamo, nego ih je taj klub pažljivo birao. Skautirao, skupljao informacije o njima i kupovao, bez ikakvih kriterija. Braća kao da su se natjecala tko će pronaći gorega. Onaj koji je našao Calella još uvijek je u nedostižnom vodstvu...

Velimir Zajec naivno je povjerovao kako će prema Ligi prvaka krenuti barem s istim snagama koje su izvukle prošlu sezonu. I opet, kao da su birali najidealniji trenutak kad će ga minirati, uoči 3. pretkola kada bi Mandžukić bio neprocjenjiv.

To je taj trgovački duh koji vlada Dinamom: prodaj odmah, što prije, ne pitaj trenera, predsjednika, nikoga! Trpaj, trpaj! Milijun gore, sve smo bliže stotki! I onda Dinamovu stotku, sto godina postojanja, najviše slave majstori iz Transnistrije. Žele u Zagreb i dogodine, jer već sad znaju da neće biti Sammira.

Nakon Sheriffa opet smo se sjetili Nove Gorice, kada je Dinamo bio na aparatima protiv veterana iz Kopra. I možda bi bilo bolje da je ondje odmah izletio. Tri dana bi ga se razapinjalo i danas se toga više nitko ne bi sjećao. Ovako je najprije došao Sheriff, a sada stiže još nešto mnogo gore. Dinamovim traumama i šokovima nikad kraja! Tko će to preživjeti? Zeko teško. Složna braća - svakako!

Komentara 17

DU
Deleted user
12:33 06.08.2010.

Koliko gluposti je napisano u ovom clanku to je fascinantno. Mamic barem nije poznat po tome da prodaje odmah, a mandjukica je drzao previse po misljenju novinara VL prije nekoliko mjeseci!

OK
OKIDOKI
12:42 06.08.2010.

Je li 2000. godina, u kojoj je vraćeno ime Dinamo, ipak jedna od mračnijih godina ovoga svetoga kluba? DA, DA, DA i DA, te tako tisuću puta, 2000. godine je trebalo uništiti sve što je bilo u dodiru s Franjom, dakle politika je posijala sjeme zla, što je falilo imenu \'\'Croatia\'\', ipak je to bilo ime koje je moglo ujediniti i HAŠK i GRAĐANSKI i DINAMO i NAŠA KRILA i sve one klubove koje su komunjare uništile, sjetite se 1982. što bi tada bilo da se klub mogao zvati Croatia, poštujem to što navijači a pogotovo BBB zahtjevaju da ime bude samo Dinamo, ali nije im prezentirano dobro što nosi ime Cratia, umješali su se ponajviše oni koji i ne dolaze na tekme, da je to istina vidi se po praznim tribinama, moram priznati da ja ne dolazim na utakmice od kad je vraćeno ime Dinamo, ali da se razumijemo ne mrzim klub, eto to je samo moje razmišljanje i ispričavam se svima koji ne razmišljaju kao ja, pozdrav

ZD
zdrm
16:01 06.08.2010.

što je pisac htio reći... svakakvih glupih tekstova treba pročitat, neznam što ovi glavni urednici rade, dali oni uopšte pročitaju što ti njihovi novinari pišu...katastrofa, pa ovo je žuta štampa a ne sportski članak. Nije ni čudo što vam čovjek jeb... majku, i ja isto to uradim kad pročitam ovakvo sranje od teksta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije