Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Boston do izjednačenja u finalu: Miami srušio negativni rekord

NBA: Playoffs-Miami Heat at Boston Celtics
Foto: Paul Rutherford/REUTERS
1/2
24.05.2022.
u 07:16

Neizvjesnost je u ovom susretu trajala vrlo kratko i može se reći da je Boston već nakon prve četvrtine obavio glavninu posla.

Izuzetno uvjerljivo, sa 102:82, košarkaši Bostona su na domaćem parketu svladali Miami u četvrtoj utakmici finalne serije Istočne konferencije NBA lige.

Boston je time izjednačio seriju na 2-2. Serija se vraća u Miami, a peta utakmica se igra u noći sa srijede na četvrtak (2:30 sati po srednjeeuropskom vremenu).

Neizvjesnost je u ovom susretu trajala vrlo kratko i može se reći da je Boston već nakon prve četvrtine obavio glavninu posla. Nevjerojatno, ali Miami nije iz igre postigao poen u uvodnih osam i pol minuta igre, što se nikada nikome nije dogodilo u povijesti doigravanja. Za to vrijeme je Boston pobjegao na 18:1.

Inače, Miami je u ovom susretu porušio nekoliko negativnih klupskih i ligaških rekorda kada su u pitanju brojevi koševa.

Na poluvrijeme je Boston otišao s 57:33, a kod gostiju je Victor Oladipo zabio više od polovice poena svog sastava (18-33).

May 21, 2022; Boston, Massachusetts, USA; Miami Heat forward Jimmy Butler (22) shoots the ball against Boston Celtics guard Marcus Smart (36) in the second quarter during game three of the 2022 eastern conference finals at TD Garden. Mandatory Credit: David Butler II-USA TODAY Sports Photo: David Butler II/REUTERS
Foto: David Butler II/REUTERS

Vrlo brzo je Boston u nastavku otišao i na plus veći od 30 poena pa se velikim dijelom do kraja igralo u revijalnom tonu.

Boston je predvodio Jayson Tatum koji je bio upitan prije utakmice zbog ozljede ramena. No, igrao je te zabio 31 poen (24 u prvom poluvremenu) uz osam skokova i pet asistencija, makar je za tri poena gađao 1-7. Payton Prichard je dodao 14, a Derrick White 13 uz osam skokova i šest dodavanja. Obrambeno je sjajnu utakmicu u prvom poluvremenu odigrao Robert Williams koji je upisao 12 poena uz devet skokova, dok je Al Horford imao 13 skokova i četiri blokade.

Boston je, inače, ovu utakmicu odigrao bez ozlijeđenog Marcusa Smarta (zglob) koji je propustio i prvi susret ove finalne serije.

Prvo ime Heata bio je čovjek s klupe Oladipo koji je upisao 23 poena uz šest asistencija. Dvoznamenkasti su još bili Duncan Robinson (14) i Caleb Martin (12), dok je Jimmy Butler ubacio tek šest poena uz šut iz igre 3-14.

Cijela gostujuća momčad te je večeri imala užasan šut iz igre od 33 posto (30-90).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije