Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuća slave

Borilački velikani stižu u Split, a 'Noć Anđela' imat će donatorski karakter

Međunarodna Kuća slave borilačkih sportova
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/4
06.07.2019.
u 16:00

Najzaslužnijima će biti uručeno 14 priznanja po kriterijima osvajača olimpijskih, svjetskih ili kontinentalnih medalja, potom kao vrhunski borci i instruktori borilačkih vještina

U splitskom Perivoju će se 25. srpnja održati sedmo u nizu prestižno izdanje Međunarodne Kuće slave borilačkih sportova. U organizaciji JJK Uragan te u suradnji sa 77 hrvatskih, europskih i svjetskih saveza i federacija borilačkih sportova ovogodišnja manifestacija u Split dovodi poznata svjetska imena iz raznih borilačkih sportova, piše Dalmacijadanas.

Najzaslužnijima će biti uručeno 14 priznanja po kriterijima osvajača olimpijskih, svjetskih ili kontinentalnih medalja, potom kao vrhunski borci i instruktori borilačkih vještina. Među nagrađenima će biti i osobe koje su svojim djelovanjem doprinijeli razvoju borilačkih sportova.

U zadnjih osam godina Split su posjetila mnoga poznata imena kao što su Ernesto Hoost, Jerome Le Banner, Don Wilson, Damir Škaro, Branko Cikatić, Bill Wallace, Ray Sefo, Jason Statham, Semmy Schilt, Peter Aerts, i mnogi drugi. Posebno treba istaknuti suradnju s humanitarnim organizacijama iz Hrvatske.

Uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u Perivoju će se 25. srpnja u 20 sati održati gala večer na kojoj će se dodijeliti priznanja laureatima, a 'Noć Anđela' imat će donatorski karakter za splitsku udrugu Anđeli koja skrbi za djecu s najtežim poteškoćama u razvoju.

Uz Ernesta Hoosta, K1 legende i ambasadora IHoF-a, u Split će stići velikani poput Petera Aertsa i Semmy Schilta (četverostruki osvajači K1 Pride turnira u Japanu), trenerskog velikana slobodne borbe Kena Leea, inače oca najmlađih osvajača odlične azijske promocije – ONE Championshipa, Angele i Christiana Leea, potom hrvatski K1 borac Antonio Plazibat (treći Hrvat koji je osvojio prestižan K1 naslov), a svoju nominaciju zaslužila je i Ana Znaor zbog iznimnih uspjeha na hrvatskoj kickboxing sceni te niza osvojenih europskih i svjetskih titula. 

Priznanja će dobiti Izraelci Dennis Hanover i Ran Steinberg koji su osnovali prestižni džiju-džicu stil “Denis Survival” i sudjelovali u stvaranju karijera mnogih poznatih jiujitsu i MMA boraca.

Posebno ekipno priznanje će dobiti Cro Ryu Jujitsu savez zbog svog rada i rezultata. Bogatu džiju-džicu, judo te BJJ karijeru ovom nagradom okrunit će Crnogorac Mladen Jokmanović, a posthumno priznanje za životno ostvarenje bit će dodijeljeno u spomen na pokojnog Petra Olujića iz Splita, velikog džiju-džicu i BJJ trenera i jednog od osnivača trofejnog splitskog BJJ kluba Alliance Black Dragon.

Posebna priznanja primit će Hrvat Zoran Šinković (glavni instruktor Combat džiju-džicu saveza) te Austrijanac Harald Hirsch. Zbog iznimne borilačke karijere u wushu te u drugim stilovima nominaciju je zaslužio i BiH borac Jasmin Nokto a zbog dugogodišnjeg doprinosa razvoju borilačkih vještina bit će nagrađeni nominirani laureati Vitaliy Naumov iz Rusije te Poljajujitsuk Miroslav Wisniewski.

>> Pogledajte nježniju stranu Cro Copa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije