Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Borilački sport

Boksači iz BiH zbog nedostatka novca neće na Olimpijske igre?

Zadnji svjetski kvalifikacijski turnir će se održati u Tokiju u svibnju 2020.
05. siječnja 2020. u 14:50 1 komentara 171 prikaza
Boks/Ilustracija
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Bosna i Hercegovina vjerojatno neće  sudjelovati na boksačkom turniru na Olimpijskim igrama  u Japanu zbog nedostatka novca.

Boban Ibrahimović LEGENDARNI NAPADAČ Ibrahimović se izgrlio s Bobanom pa pokazao zašto je mogao igrati za Hrvatsku

Kako u nedjelju  piše  sarajevski  Dnevni avaz  u ovom  trenutku nema novca  za  odlazak 8 boksača iz BiH na  kvalifikacijski turnir za Europu u Londonu.

Problem  svih  bh.  sportskih  selekcija i   uspješnih  pojedinaca  je nedostatak  institucionalnoga  financiranja zbog  nepostojanja   ministarstva  ili ureda za  šport na  razini države pa sve nastupe izvan  te zemlje uglavnom financiraju  entitetske Vlade i tek dijelom  državno  Ministarstvo  civilnih  poslova. 

U Boksačkome  savezu BIH vjeruju kako bi od 8 boksača njih pet  imalo realne šanse da izbore nastup na  Olimpijskim igrama  u Tokiju.

Zlatan Ibrahimović Milan Boban: Ne smijemo se skrivati iza Ibrahimovića

- Ovo je za boksače i nas  trenere tužna situacija. Od osam boksača koje bi mogli prijaviti za kvalifikacije u Londonu sigurno bi njih četiri ili pet izborilo nastup na Olimpijskim  igrama u Japanu. Do sada smo imali potporu s lokalnih  razina, međutim država je jednostavno zaboravila na ovaj olimpijski  sport. Teško da će skupe  kvalifikacije  netko od boksača  moći sam financirati, a to im je izgleda jedina šansa da odu  u Tokio -  izjavio je za  Avaz Almedin Fetahović, izbornik boksačke reprezentacije  BiH. 

MOO je  utvrdio detaljnu organizaciju kvalifikacijskih turnira koji će se održavati između siječnja i kraja ožujka 2020. u Kini (Azija i Pacifik), u Londonu za Europu, u Dakaru za Afriku i u Buenos Airesu za Amerike. Zadnji svjetski kvalifikacijski turnir će se održati u Tokiju u svibnju 2020.
 
 

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
  • Andreeejjj:

    Ahahaha uikoliko bi Bosanci od 8 boksača izborilo nastup njih 5, pa onda od 8 HRV boksača izborilo natup njih 16.