Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI

Boksači iz BiH zbog nedostatka novca neće na Olimpijske igre?

Boks/Ilustracija
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
05.01.2020.
u 14:50

Zadnji svjetski kvalifikacijski turnir će se održati u Tokiju u svibnju 2020.

Bosna i Hercegovina vjerojatno neće  sudjelovati na boksačkom turniru na Olimpijskim igrama  u Japanu zbog nedostatka novca.

Kako u nedjelju  piše  sarajevski  Dnevni avaz  u ovom  trenutku nema novca  za  odlazak 8 boksača iz BiH na  kvalifikacijski turnir za Europu u Londonu.

Problem  svih  bh.  sportskih  selekcija i   uspješnih  pojedinaca  je nedostatak  institucionalnoga  financiranja zbog  nepostojanja   ministarstva  ili ureda za  šport na  razini države pa sve nastupe izvan  te zemlje uglavnom financiraju  entitetske Vlade i tek dijelom  državno  Ministarstvo  civilnih  poslova. 

U Boksačkome  savezu BIH vjeruju kako bi od 8 boksača njih pet  imalo realne šanse da izbore nastup na  Olimpijskim igrama  u Tokiju.

- Ovo je za boksače i nas  trenere tužna situacija. Od osam boksača koje bi mogli prijaviti za kvalifikacije u Londonu sigurno bi njih četiri ili pet izborilo nastup na Olimpijskim  igrama u Japanu. Do sada smo imali potporu s lokalnih  razina, međutim država je jednostavno zaboravila na ovaj olimpijski  sport. Teško da će skupe  kvalifikacije  netko od boksača  moći sam financirati, a to im je izgleda jedina šansa da odu  u Tokio -  izjavio je za  Avaz Almedin Fetahović, izbornik boksačke reprezentacije  BiH. 

MOO je  utvrdio detaljnu organizaciju kvalifikacijskih turnira koji će se održavati između siječnja i kraja ožujka 2020. u Kini (Azija i Pacifik), u Londonu za Europu, u Dakaru za Afriku i u Buenos Airesu za Amerike. Zadnji svjetski kvalifikacijski turnir će se održati u Tokiju u svibnju 2020.
 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije