Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESKOČILA 2 METRA

Blanka u svom Splitu: New York nema veze s vezom!

Blanka Vlašić (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/4
Autori: Ozren Maršić, Antonela Vukorepa/VLM
24.06.2011.
u 20:26

Blanka Vlašič pobijedila je na međunarodnom skakačkom mitingu u Splitu preskočivši 2 metra i postavila najbolji rezultat sezone.

Vjerojatno joj nigdje nije ljepše, ali ni teže skakati u Splitu. No, bez obzira na stres domaćeg terena Blanka Vlašić na Međunarodom skakačkom mitingu u Splitu uzela je pobjedu i pritom postavila rekord sezone. Hrvatica je prva ove godine preskočila 2 metra! Nažalost, na 2,02 tri puta je rušila, žalila se i na bol u koljenu, no sa splitske rive otišla je s osmjehom na licu.

- Bilo mi je teže nego na Svjetskom prvenstvu. Svu energiju trošila sam na uzbuđenje što skačem na rivi - rekla je Blanka i osvrnula se na nedavni loš rezultat.

- Ma onaj New York me satrao. Pokazala sam da to nema veze s vezom!

Splitska sportska heroina objasnila je što joj se točno događalo na najpoznatijoj rivi na svijetu.

- Šta ja znam, stavila sam si da moram preskočit dva metra, pobjediti. Inače ne radim greške u koracima, ne dajem sebi takve imperative. Ali, nakon četiri natjecanja bez dva metra ne znam što bi bilo da nisam preskočila. Treba mi neki poticaj, a osim toga sve je bilo u Splitu. Na velikim natjecanjima se bojim, stah me je, ali nigdje me ne jedu živci kao u Splitu - objasnila je Vlašić i nastavila se kritizirati:

- Na pola natjecanja bila sam prazna. Potrošila sam energije za tri natjecanja. Tako je bilo i prošle godine. Nisam uskakana, na treninzima nisam napadala dva metra, jesam na zadnjem, ali nisam preskočila. Tek sam na 2,02 kazala da mogu ići doma, Vidjela sam da nema šale, cure su odlično skakale - rekla je Blanka i nije lagala. U Splitu su postavljeni najbolji ovosezonski rezultati, ne samo njen od 2,00 koji je rekord sezone. Znak je to da su se skakačice dobro osjećale. Nakon mitinga uglas su priznale da se ne sjećaju tako dobre atmosfere.

Problemi s koljenom i okom, nasreću, nisu ozbiljne prirode.

- Nisam se provukla. Oko, koljeno, stopalo sve me boli, ali sve su to prolazne ozljede - rekla je Blanka.

Bila je jako blizu 2,02, ali zapelo je i nije joj to, jasno, najdraže. U sva tri propusta derala se i ljutila sama na sebe, kao i uvijek kad ostanu ''Blanka protiv letvice.''

- Ma sretna sam, ali ne toliko da od sreće skočim s rive u more.

Druga je bila Bugarka Veneva s preskočenih 1,98, a Svetlana Školina 1,96, a četvrta naša Ana Šimić 1,91. Na rivi se u odličnoj atmosferi okupilo sedam tisuća ljudi.

 

Ključne riječi

Komentara 5

PB
predrag borna
05:10 25.06.2011.

Blanka je već duže vrijeme u \"manekenskoj fazi\"no iako nije u vrhunskoj formi i takva forma je dovoljna da drži vrh.Jer to je ipak ženski sport....U muškoj konkurenciji u bilo kojem sportu jednostavno nemaš pravo na opuštanje.Drugi te odmah zgaze.Zbog toga ne pretjerujmo sa hvalospjevima.

Avatar nekakav
nekakav
08:13 25.06.2011.

ma da! da je new york nije bio samo tak, ne bi ga stalno spominjala! jedno malo razmaženo derište, koje je prestalo rasti, i izgubilo kontinuitet rezultata, pobjeda. sad ćemo gledati sve više \'new yorka\'. i ona to zna. može ona pobijedit na tristo splita, al ni na jednoj olimpijadi. nju će cijelog života proganjat istina, da nije u karijeri imala dostojne protivnike. štefka jeste. ona nema, žensko skakanje u vis nikad nije bilo slabije.

VE
Velikogoričan56
09:07 25.06.2011.

Nije mi jasno koje ste vi to face, Blanka skoci najbolji svjetski rezultat ove godine i vi si uzmete za pravo pisati ovakve gluposti. Hajde vas dvojica napisite javno ovdje koji ste nabolji rezultat u bilo cemu osobno postigli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije