Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srebrna sa SP-a stigla u Split

Blanka još uvijek upitna za Hanžekovićev memorijal

Blanka Vlašić (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
05.09.2011.
u 21:07

Nešto iza 20 sati Blanka Vlašić, hrvatska sportska heroina, osvajačica srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Koreji, stigla je u svoj Split

To srebro, osvojeno u najtežim mogućim uvjetima za Blanku, nije nagnalo gradonačelnika Željka Keruma da dođe, da joj se nakloni. Nismo ni očekivali, i do sada je izbjegavao Blankine dočeke, ali sada nije poslao ni svoje dogradonačelnike.

Tek je u ime Splita stigao Ivan Veštić, Kerumov savjetnik za sport. Ostalo je sve već bilo tradiocionalno. Mama Venera, braća Marin, Luka i Nikola, prijatelji...

- Lijepo je što se opet nalazimo na aerodromu, znači da smo nešto napravili. Ušli smo u sportsko selo na mala vrata, izašli na velika. Ovih posljednjih šest tjedana bilo je izuzetno teško u Blankinom životu. Možda je otrcano, ali hrabre prati sreća – rekao je Joško Vlašić.

Bila je nasmijana, marama omotana oko glave dala je naslutiti novi modni trend... Na licu joj se vi, vidjelo se zadovoljstvo zbog medalje. Ali, i zbog toga što je sve završilo.

- Sve što se događalo doživljavam kao dozvolu da mogu mirno spavati narednih par dana. A to je sasvim dovoljno. Nisam euforična, nisam otkrila novi kontinent, išla sam odraditi svoj posao i to sam napravila, i to u malo težim okolnostima. Neće odsada biti sve med i mlijeko, sebi sam dokazala da se mogu snaći u svim mogućim uvjetima. Koliko god mi je ovo natjecanje bilo super, nadam se da će ovakvih biti što manje u životu. Nedostaju mi ona na kojima s lakoćom pobjeđujem, neka u budućnosti bude što manje ovakvih šokova. Dobro sam se zabavila, osjetila sam se da nisam još za baciti, baš sam uživala u natjecanju – kazala je Blanka.

Priželjkuje malo drugačiji početak priprema za slijedeću sezonu.

- Najvažnije je ostati zdrava i odraditi ova dva natjecanja, pa da krenem zdrava u novi ciklus za London – kaže Blanka.

Nije potvrdila svoj nastup na Hanžeku. Još uvijek je upitno hoćemo li je vidjeti na novom dvoboju s Anom Čičerovom. Umjesto nje odgovorio je otac.

- Nastup na Hanžekovićev memorijalu još nije potvrđen. Ne ovisi o nama, ahilova tetiva je boli, napravit ćemo trening bez trčanja, dati sebi vremena. Ruptura je iza nas, koljena su boljela, ali kad se zagriju može se podnijeti, ali ahilova tetiva pruža neizvjesnost – kaže Joško Vlašić.

Zlatna Ana Čičerova za ruske medije je kazala kako sumnja da netko može onako skakati s ozljedom. Kada smo to prenijeli Blanki dobila je blago rumenilo u licu. Poludjela je, ali uspjela se suzdržati.

- Šta ja imam komentirati. To je njezino mišljenje, ja nikoga ne komentiram. Voljeli bi da ja to doživljavam kao provokaciju. Neću misliti što je ona rekla, a imala sam toliko svojih problema. Kao da ja ne bih voljela da sam zdrava. Evo, Čičerova je bila potpuno zdrava i u životnoj formi, pa je opet visjela – rekla je Blanka.

Uključio se i Joško.

- Imamo nalaze, ali neću napraviti tri milijuna potvrda o njenom stanju i svima poslati – dodao je Joško, a Blanka nastavila..

- Kako normalan čovjek, ako imalo vjeruje u Boga, govoriti o ozljedama, a da ne postoje. Pa, da ti se kasnije sve vrati – zaključila je Blanka Vlašić.

Ključne riječi

Komentara 22

HP
hamsun pedersen
08:27 06.09.2011.

kako je to čičerova visjela kada je osvojila zlato, blanka?

NI
nidjomidjo
21:18 05.09.2011.

Živim za dan kad će završit karijeru, da ne moram više slušat i gledat taj cijeli cirkus oko nje.....

OB
-obrisani-
03:58 06.09.2011.

. ..trazim onaj Blankin film u dvoje.....ima li netko taj lipi film.. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije