Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo ispao iz kupa

Bjelica nakon poraza: Rijeka je napravila pogrešku manje

Rijeka - Dinamo
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/5
05.02.2020.
u 19:38

Ovo su bili teški uvjeti, a Rijeka se bolja snašla. Ovo je bilo sve samo ne nogomet, valjda je to bilo egularno. To ipak nije alibi - istaknuo je Nenad Bjelica

Rijeka je pobijedila Dinamo (1:0) i izborila polufinale kupa protiv Osijeka. Susret na Rujevici, koji je igran u vrlo teškim uvjetima, u 15. minuti je pogotkom odlučio Čolak.

Vjetar je puhao tijekom dvoboja te ometao igru. Rožmanova momčad u takvim se uvjetima bolje snašla od Bjeličine družine. Dinamov trener požalio se na vremenske uvjete.

Rijeka - Dinamo
1/12

- Rijeka je napravila jednu pogrešku manje nego mi. To je bila utakmica u kojoj je isključivo momčad koja manje griješila mogla stići do pobjede. Ovo su bili teški uvjeti, a Rijeka se bolja snašla. Ovo je bilo sve samo ne nogomet, valjda je to bilo egularno. To ipak nije alibi - istaknuo je Nenad Bjelica i dodao:

- Napravili su pogrešku manje od nas i zasluženo pobijedili. Oni su se jednostavno bolje snašli, u nastavku smo pokušali sa 4-4-2, ali nismo se držali dogovora. U ovakvim uvjetima samo smo slučajno mogli stvoriti priliku. Vratit ćemo se mi, nije to nikakav problem. A uvjeti za igru? To je pitanje za nadležne koji o tome odlučuju. 

Trener Rijeke bio je zadovoljan.

- Igrači su uložili svu energiju koju su imali. Gol smo zabili na vrijeme i igrali jedan za drugoga u teškim uvjetima. Borili smo se svi kao jedan, što nam je nedostajalo prije nekoliko dana. Sada smo napravili sve što je bilo potrebno protiv jakog Dinama. U jako teškim uvjetima imali smo kontrolu nad utakmicom, a Dinamo nam je stvorio možda samo jednu pravu priliku - rekao je Simon Rožman i nastavio:

- Uvjeti nisu bili najbolji, ali se trebalo prilagoditi i to je to. Zbog igrača i navijača ne bih zbog toga umanjivao ovu pobjedu protiv velikog Dinama.

Mislav Oršić priznaje kako je Rijeka bila bolja, igrači domaće momčadi bolje su se snašli u teškim uvjetima. 

- Imali smo iste uvjete, ali su se igrači Rijeke bolje snašli. Dali smo sve od sebe, mislim da si nemamo što predbaciti, možemo i moramo se sada okrenuti prvenstvu i Gorici - izjavio je Mislav Oršić, a Dominik Livaković je dometnuo:

- Ovih prvih 45 minuta mi je bilo možda i najtežih u karijeri. Bilo je zaista teško ispucavati loptu. 

Tibor Halilović raduje se pobjedi, ali ističe kako je Rijeka mogla stići do još nekog pogotka.

- Vjetar je, čini se, nama više odgovarao. Promijenili smo formaciju, čekali smo svoje prilike iz kontre i polukontre, a obrani nismo puno popuštali. Rano se otvorilo sve s tim golom i to je bio još dodatni motiv da idemo bolje i jače. Sigurno da smo do kraja imali još neku priliku, ali i ovako je dobro ispalo - rekao je Tibor Halilović.

Komentara 3

EU
eugenkak
02:46 06.02.2020.

Bjelica nema kvalitete ni za seoski neki tim a kamoli za HNL a htio bi sjest u Dalicevu stolicu, sarlatan koji nije nikad dobio ni jednu utakmicu koju se je moralo dobit, nema momcadi, nema igre a Rozman mu je odrzal lekciju iz taktike

BR
branko52
08:35 07.02.2020.

Moj Nenade počeo je tvoj progon i spremaju te za odstrel ljudi koji ne znaju ni kako izgleda nogometa a lopta jal i zavist

CR
CroMarijo
20:45 05.02.2020.

Bez igrača u protivničkom šesnaestercu nemože se dobit utakmica . Ovo je tvoja greška Bjelica . Igra na centru sa trojicom i po tri igrača na lijevom krilu i trojico na desnom igra izgleda lijepo ali bezopasna za postizanje zgoditka . Rijeka oštrom i seoskom igrom svi za svih ućutkala je vas uobražene optimiste uzet ćemo kup i prvenstvo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije