Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četverogodišnja zabrana

Bivši svjetski rekorder suspendiran zbog dopinga

Abraham Kiptum
Foto: IPA/Pixsell
11.11.2019.
u 23:21

Četverogodišnja zabrana započinje od tog datuma, a svi njegovi rezultati od 13. listopada prošle godine, uključujući i tadašnji svjetski rekord u polumaratonu, su izbrisani.

Bivši svjetski rekorder u polumaratonu Kenijac Abraham Kiptum (30) suspendiran je na četiri godine zbog kršenja antidopinških pravila, objavila je Jedinica za integritet atletike (AIU).

Kiptum je suspendiran još 26. travnja zbog nepravilnosti u njegovoj biološkoj putovnici. Putovnice djeluju na principu stvaranja krvnog profila sportaša i svaka moguća varijacija prilikom dopinškog testiranja može upućivati na korištenje nedopuštenih sredstava.

Četverogodišnja zabrana započinje od tog datuma, a svi njegovi rezultati od 13. listopada prošle godine, uključujući i tadašnji svjetski rekord u polumaratonu, su izbrisani.

Kiptum je postavio svjetski rekord u polumaratonu u listopadu prošle godine u Valenciji istrčavši rezultat 58 minuta i 18 sekundi.

Kiptumovo vrijeme je za pet sekundi bilo bolje od prijašnjeg rekorda koji je postavio Eritrejac Zersenay Tadese u Lisabonu 2010. 

Njegov sunarodnjak Geoffrey Kamworor je ove godine u rujnu u Kopenhagenu postavio novi rekord istrčavši 17 sekundi bolje vrijeme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije