Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi, plavi

Bivši Dinamovi treneri složni: Dečki imaju životnu priliku!

11.12.2019.
u 14:12

– Dinamo sad ima veliku priliku iako će prilike biti drukčije nego onda. Sjećate se kako je bilo hladno, zaleđeno i jednostavno se nije dalo igrati – prisjetio se Velimir Zajec

Dinamo je već jednom imao šansu proći skupinu Lige prvaka, također se, kao i danas, odluka donosila u zadnjoj utakmici u Maksimiru, no plavi nisu uspjeli pobijediti Olympiakos. Tada je na klupi Dinama bio Velimir Zajec.

– Danas je isto tako odlučna utakmica kao što je bila i onda. Borili smo se za prvo mjesto u skupini, ali nismo uspjeli, završili smo kao drugi i nismo prošli dalje, tada su samo pobjednici skupina i dva najbolja drugoplasirana išla dalje, a Europske lige nije bilo. Dinamo sad ima veliku priliku iako će prilike biti drukčije nego onda. Sjećate se kako je bilo hladno, zaleđeno i jednostavno se nije dalo igrati – prisjetio se Velimir Zajec.

1/18

Vladala je te 1998. velika euforija, silno su navijači željeli taj prolaz.

Neće Dinamo smijeniti Pepa

– Dobro je što se danas na sve gleda mirnije, pokušava se stišati euforija. Uostalom, nekakva euforija i ne treba, pa Dinamo igra s Manchester Cityjem, svjetskim velikanom koji će igrati svoju igru koga god da Guardiola pošalje na teren. On uvijek igra svoju igru i igrat će i ubuduće. Vidim da mediji nagađaju da bi mogao otići iz Cityja ako izgubi, no neće se to dogoditi, u Engleskoj su drukčija razmišljanja, ne odlazi se tamo zbog dva lošija rezultata. Hvala Bogu što Dinamo ima priliku igrati protiv tako velikog kluba. Vidjet ćemo kakav će biti travnjak, možda ne bude tako idealan pa Guardiolini izabranici neće moći dobro igrati tiki-taku. Mi smo protiv Olympiakosa imali svoju životnu šansu i nismo su uspjeli iskoristiti, sad takvu veliku priliku imaju ovi dečki – kazao je Zajec.

Kao i Zeko, i Vahid Halilhodžić je na klupi Dinama iskusio debeli temperaturni minus, doduše u Europskoj ligi, i on je tražio prolaz skupine protiv Grka, ali nije uspio protiv PAOK-a.

– Uh, još i sad se sjetim te zime, leda i žao mi je što nismo pobijedili, a u obje utakmice bili smo bolji od Grka. No još mi je više žao navijača, po takvoj hladnoći bio je pun stadion, puno je ljudi doputovalo iz BiH – veli Halilhodžić, sadašnji izbornik Maroka. Što se današnje utakmice tiče, Vaha kaže:

– Ovo sad je puno veća utakmica od one naše, Dinamo se popeo na puno veću razinu kako igrački tako i psihološki, svjestan je da pripada u taj visoki nogometni razred. I nema današnji Dinamo 11 igrača, ima 18 ili 20 koji su na jako visokoj razini.

No na još višoj je razini City.

– Trenutačno su u malo kriznoj situaciji, mislim da su prekrižili mogućnost da obrane naslov prvaka, a to je veliki šamar za klub. Sigurno nisu u Zagreb došli izgubiti, ali u ovoj utakmici Dinamo nema što izgubiti, ovo je životna prilika da uđu u nokaut-fazu Lige prvaka, a to su već nogometne nebeske visine – kaže Halilhodžić.

Puno opreza i strpljenja

Dinamu za ostanak u Ligi prvaka treba pobjeda, ali kako doći do nje protiv takve momčadi kao što je City?

– Hrabro, ali dobro organizirano. Plavi moraju biti na oprezu i kad imaju loptu u svom posjedu jer znamo kako je City opasan u kontranapadima. Tako i igrači koji ne sudjeluju u kreaciji napada moraju ostati na oprezu, blizu igrača Cityja, brzo osujetiti napad Manchestera jer, ako oni odigraju dva-tri pasa, napravit će puno problema. Ne može se napasti City visoko jer možeš stradati, igrači Cityja su toliko kvalitetni da će uvijek izaći s dobrim pasom. Trebala bi to biti nekakva kombinacija visokog i niskog presinga. U svakom slučaju trebat će Dinamu puno opreza, ali i puno strpljenja – kazao nam je bivši trener maksimirske momčadi.

Halilhodžića smo uhvatili u Maroku, ali kad god može, prati i gleda Dinamo i sviđa mu se ono što je od plavih vidio u posljednje vrijeme.

– Kako sam rekao, Dinamo je otišao na višu razinu, ravnopravno se bori u Ligi prvaka. Plavi igraju brzo, imaju snagu, ali imaju i pamet, riječ je, kako ja kažem, o finoj momčadi s jako dobrim trenerom – hvalio je današnju plavu momčad Vahid Halilhodžić. Nadamo se da će ih imati zbog čega hvaliti i večeras.

>> Pogledajte što je trener Nenad Bjelica rekao uoči utakmice sa Cityjem

Komentara 2

ER
EroK
17:42 11.12.2019.

Prilika je tu, koja se može i treba iskoristiti! Sad 'il nikada!

BA
bazinga
17:17 11.12.2019.

City baca petardu na Maksimiru .balkanci če ga tužiti za izazivanje nereda i pirotehniku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije