Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FERNANDO RICKSEN

Bivšem suigraču Dade Prše odbrojani dani: Dođite na moju posljednju večer, neka se pamti

11.06.2019.
u 17:00

ALS (amiotrofična lateralna skleroza) je bolest centralnog živčanog sustava te je jedna od najučestalijih bolesti motornog neurona. Početni simptomi su uglavnom neprimjetni pa se često zanemaruju

Bivši nogometaš i reprezentativac Nizozemske Fernando Ricksen umrijet će 28. lipnja. Bivšoj legendi Glasgow Rangersa i suigraču Dade Prše liječnici su 2013. dijagnosticirali ALS (amiotrofičnu lateralna sklerozu) te su mu prognozirali još godinu i pol života. 

Danas 42-godišnji Ricksen je uspio nadživjeti pretpostavke liječnika i produžio život za još četiri godine. Iza sebe će ostaviti kćerku od pet godina i suprugu Veroniku.

- Pozdrav. Imam posebnu večer 28. lipnja. Kako mi postaje sve teže, to će biti moja posljednja večer. Dođite i pretvorite je u večer za pamćenje. Nadam se da se vidimo uskoro - rekao je Ricksen u emotivnoj poruci suigračima.

- U posljednje vrijeme osjećam se umorno, čak i nakon sna. Kada se probudim, imam vrlo živopisne snove i glavobolju. Ljudi koji se brinu o meni dobro obavljaju svoj posao. Ja sjedim i kažem im što da rade - poručio je nedavno Ricksen koji je 'pao' na 40 kilograma i ovisi o pomoći drugih, ali ne traži sažalijevanje. 

- Ljutit sam zbog bolesti, što ovisim o drugim ljudima i ne mogu ništa sam. Ne bojim se umiranja, ali osjećam se uplašeno kad ne mogu disati zbog bolesti. Bojim se kad se gušim - rekao je.

U karijeri je nastupao za Fortunu Sittard, AZ, Glasgow Rangerse te ruski Zenit.

ALS (amiotrofična lateralna skleroza) je bolest centralnog živčanog sustava te je jedna od najučestalijih bolesti motornog neurona. Početni simptomi su uglavnom neprimjetni pa se često zanemaruju.

Okarakterizirana je slabošću u rukama, nogama i mišićima za disanje, govor i gutanje.

>>> Pogledajte emotivni video Vahida Halilhodžića o poginulom Emilianu Sali

Komentara 7

SP
SPi
19:34 11.06.2019.

i ponovo Večernjakova promocija eutanazije.

GR
gragakarlovac
19:00 11.06.2019.

ovo je katastrofa, a ne svakodnevne gluposti kao posao, racuni, drugih ljudi, itd...

DO
dopizdilomi
20:05 11.06.2019.

Ja ću umrijeti na samom kraju svog života.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije