Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIFA

Bin Hammam povukao kandidaturu, Blatter ostaje jedini kandidat

mohamed bin hammam
Joe Giddens
29.05.2011.
u 11:23

Katranin Mohamed Bin Hammam jučer navečer povukao je svoju kandidaturu za predsjednika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), samo dan ranije prije negoli će biti saslušan zbog optužbi o korupciji. Bio je jedini protukandidat Blatteru.

Katranin Mohamed Bin Hammam jučer navečer povukao je svoju kandidaturu za predsjednika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), samo dan ranije prije negoli će biti saslušan zbog optužbi o korupciji.

Predsjednik Azijskoga nogometnoga saveza Bin Hammam (62) bio je jedini protukandidat sadašnjem predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru u srijedu na kongresu u Zürichu, a u ponedjeljak se Katranin mora pojaviti pred Etičkim povjerenstvom FIFA kako bi razjasnio optužbe o korupciji. Pred istim povjerenstvom pojavit će se i Blatter i predsjednik zone CONCACAF Jack Warner koji će morati razjasniti svoja saznanja oko kupovanja glasova članova FIFA pri dodjeljivanju domaćinstva svjetskih prvenstava.

Bin Hammam je, prema predviđanjima, imao vrlo malo šanse da spriječi Blattera da osvoji i četvrti predsjednički mandat jer je mogao računati samo na glasove iz Azije i Afrike.

- Povukao sam se iz utrke jer su se počele voditi zakulisne igre, a ja nisam više želio da se blati moje ime i dosadašnji rad - objavio je Hamman.

Ključne riječi

Komentara 1

UN
unbekant
12:41 29.05.2011.

to je normalno da ce povuc voju kanditaru,jer je Blater dao Kataru da se igra svjetsko prvenstvo,i zato se ovaj Katarski guzolis...povuko,i neko kaze da FIFA ni je korumpirana,i to u samom vrhu,jedan covjek iz zemlje u kojoj je nogomet sporedni sport je sef FIFE,ma daj molim vas,ali novac radi svasta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije