Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajdukov ratni trofej

Bilić: I djecu ću odvesti u kino da vide taj film

\'08.05.2011., Split - Premjera filma Hajdukov ratni trofej autora Alena Orlica i Blaza Duplancica. Slaven Bilic, Ante Mise, Stanko Poklepovic, Josko Svagusa. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL\'
Ivana Ivanovic/PIXSELL
09.05.2011.
u 18:25

Slaven Bilić bio je oduševljen premijerom dokumentarnog filma "Hajdukov ratni trofej" autora Alena Orlića i Blaža Duplančića.

Gromoglasni pljesak nekoliko je puta odzvonio nakon što su se u filmu nizale scene Hajdukova osvajanja Kupa Jugoslavije 1991. godine. Prošlo je 20 godina, film je u splitskom Cineplexu prikazan baš na datum kada je Alen Bokšić matirao Zvezdu.

Maleš: Dovest ću momčad

– Lijepo je vidjeti sve te detalje, kod kuće ne vrtimo baš često snimku te utakmice. DVD-e gledam, ali s igrama Gruzije, ha-ha – uživao je Bilić.

Večer premijere bila je nabijena emocijama. Uz Bilića, došli su i Josip Skoblar, Robert Jarni, Igor Štimac, Grgica Kovač, Ante Miše, Goran Vučević... Šteta što nije bilo Alena Bokšića, film je ovjekovječio jedan od najvećih trenutaka njegove karijere. Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš naglasio je kako će cijelu momčad dovesti da ga gleda film.

– Dinamičan je, odličan, film je dao pravi prikaz svih tih zbivanja. Svakom navijaču Hajduku može biti drago kada ga vidi. Žao mi je što nisam doveo djecu, povest ću ih u kino da gledaju taj film – rekao je Bilić.

U sjeni filma, razgovarali smo o Gruziji. Unatoč brojnim ozljedama, izbornik je pun optimizma.

– Kraj je sezone, imat ćemo duže pripreme, dovoljno vremena da se odmorimo i dobro pripremimo. Uvjeren sam da ćemo pred punim Poljudom koji će nas nositi pobijediti Gruziju – rekao je Bilić.

Mandžukić adut

Nema Rakitića, Kranjčara, Iličevića... no Bilić se veseli formi Nikice Jelavića i Marija Mandžukića. Dvojac koji do sada nije bio u glavnim ulogama bit će prva uzdanica. Njih dvojica zabijaju kao na tekućoj vrpci, iz Škotske i Njemačke šalju Biliću jasne poruke.

A nakon što je završio film, susreli su se Slaven Bilić i Igor Štimac. Srdačan stisak ruke, podsjećanje na stare dane. U dubini duše oni se vole, poštuju, zajedničke dane i velike utakmice nikada neće zaboraviti. Štimac je, uz Bokšića, jedan od glavnih likova u filmu, a posebno se naglašava njegov odnos s Mihajlovićem.

Komentara 4

RT
rty24
21:31 09.05.2011.

Uf sad kad reaguju ljudi iz \"Politike\" to je inace ona novinarska kuca koja je platila za izradu gore spomenutog pehara pa ce biti Billic licno da ga vraca

BO
bomba
00:28 10.05.2011.

Svako vrijeme piše svoje dokumentarce. 1991 g. uoči samog rata Hajduk uzima njemu najdraži trofej barem se tako pričalo i pisalo 70-tih godina a i kasnije. 1980 g. gle čuda opet isti akteri ali ovaj put na Poljudu usred Splitaa kad je objavljeno da je Titi umro. I tada su igrači i navijači bili kao jedan. kako kaže bilić svakom navijaču hajduka može biti drago kada ga vidi. Koji Hajdukovci vole gledati onaj prvi dokumentarac kad je Tito umro, ili ovaj drugi. Oba su se desila sa istim akterima ali tematika nije ista. 100 godina je veliko razdoblje i ne možemo samo pričati o prvih 10 godina i zadnjih 20 treba ispričati sve godine jer to je povijest kluba i prava istina jednok stogodišnjaka.

OB
-obrisani-
07:32 10.05.2011.

Bilić: I djecu ću odvesti u kino da vide taj film kada je Slovenska repka igreala na World Cupu u JAR-u a beduini iz cijelog svijeta koji nastupaju za moju kockastu repku su cugali alkohol i veselili se da su mežu FIFA Top 10 ekipama doma ispred TV ekrana..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije