Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDINI U EUROPI

BiH novinari 'udarili' po Robertu Prosinečkom, iskopali su mu bizaran detalj

Robert Prosinečki
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/5
18.10.2019.
u 12:55

"Nijedan nogometaš iz Premijer lige Bosne i Hercegovine nije dobio poziv. Ako ni po čemu drugome, Zmajevi Roberta Prosinečkog po tome su jedinstveni u Europi."

Najavljeni sastanak čelnika Nogometnog saveza BiH i izbornika Roberta Prosinečkog, koji bi se trebao održati u četvrtak, a na kojemu se, prema pisanju nekih sarajevskih medija, trebala donijeti odluka o njegovoj smjeni, nije održan. Naime, zaključeno je da se u miru, nebitno je li to dan ili dva nakon utakmice, sjedne i analizira situacija.

Popularni "Žuti" u siječnju prošle godine imenovan je za izbornika reprezentacije BiH i vrlo uspješno vodio ju je u Ligi nacija te čak izborio i plasman u elitni razred, što je  polučilo pravu nogometnu euforiju kod naših susjeda. 

Nevolje su nastale u kvalifikacijama za Euro 2020. godine. Neočekivani gostujući porazi od Finske i Armenije praktično su uništili sve šanse da BiH zauzme jedno od prva dva mjesta u skupini koja izravno vode na EURO, pa je  Prosinečki odmah nakon loše igre i poniženja u Erevanu podnio ostavku. Na nagovor čelnika Nogometnoga  saveza, koji  nisu prihvatili ostavku, prihvatio je voditi momčad i u preostalim utakmicama, pa je sve do susreta u Ateni s Grčkom u utorak još bilo nekih izgleda za osvajanje drugoga mjesta. Porazom 1:2 u zadnjim  sekundama susreta te su  nade  nestale.   

A sada je portal SportSport.ba objavio tekst u kojem se zamjera Prosinečkom što je potpuno zapostavio domaću Premijer ligu. Teško se sjetiti kada je njihov izbornik s tribina pratio neku utakmicu domaće lige, napominje se u tekstu te dodaje:

"Da je Prosinečki 'okrenut' prema bosanskohercegovačkim igračima koji igraju izvan granica naše zemlje, bez obzira u kakvoj formi, vidjelo se i prilikom objavljivanja spiska za mečeve s Finskom i Grčkom.

Ni jedan nogometaš iz Premijer lige Bosne i Hercegovine nije dobio poziv i, ako ni po čemu drugome, Zmajevi Roberta Prosinečkog po tome su jedinstveni u Europi.

Upravo je nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 55 reprezentacija jedina na Starom kontinentu koja u svom rosteru nije imala nijednog igrača iz domaćih klubova.

Slovenija i Kosovo imali su po jednog igrača iz domaćih klubova Crna Gora pet, Hrvatska šest, a Srbija i Makedonija po sedam."

Reprezentacija BiH do kraja kvalifikacija mora odigrati još dva susreta, 15. studenoga dočekuje Italiju, a tri dana potom gostuje u Lihtenštajnu. Ipak, plasman na Euro može izboriti kroz dodatne kvalifikacije koje su izborene kroz Ligu nacija. No, prije toga u kvalifikacijskoj skupini mora osvojiti treće mjesto, za što ima objektivne šanse. 

Komentara 10

Avatar Bud Humski
Bud Humski
13:34 18.10.2019.

Pa, covjek im je lijepo ponudio ostavku jos poslije poraza od Armenije, ali je nisu privatili. Zasto sad "drvlje i kamenje" na njega?

Avatar Uskok
Uskok
14:06 18.10.2019.

Čuj ti zmajevi...prije će biti gušterčići...

ZI
ziko555
13:44 18.10.2019.

Haha cuj iz BiH lige. Pa njihovog prvaka Atalanta dobije 8 - 0 u pretkolu lige UEFA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije