Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Kostelić

'Beaver Creek pamtim po ozljedi zbog koje sam propustio sezonu'

'Ski racer Ivica Kostelic of Croatia speeds down the mountain during the men\'s World Cup Super-G alpine skiing race in Lake Louise, Alberta, November 29, 2009.  REUTERS/Mike Blake (CANADA SPORT SKIIN
'MIKE BLAKE'
01.12.2009.
u 08:00

Ivica dosada nikad nije započeo sezonu tako da je u četiri prve utrke u različitim disciplinama osvojio bodove.

U prve četiri utrke ove sezone Ivica Kostelić osvojio je bodove u sve četiri discipline, što mu nikad dosad nije pošlo za rukom. Započeo je sezonu 12. mjestom u veleslalomu osvojivši 22 boda. Za drugo mjesto u slalomu priskrbio si je 80 bodova, a potom je u Lake Louiseu bio 18. u spustu i 13. u superveleslalomu, što mu je donijelo još 33 boda.

– Uvijek sam želio dobro voziti sve discipline, biti konkurentan na svim stazama i na bilo kojim skijama.

Promašio postolje

Ivica žali za pogreškom na početku posljednje utrke.

– Podcijenio sam taj zavoj, što mi je odnijelo plasman među pet najboljih. Natko mi govori da bih bez te pogreške završio čak na postolju.

Ivica je u Lake Louiseu i prije imao dobrih pojedinačnih nastupa, no nikad nije imao tako dobar vikend.

– Ne mogu reći da mi staza posebno odgovara, već dugo godina ovamo dolazim pa je poznajem. Važno je imati brze skije, jer ima puno ravnih dijelova. U Lake Louiseu je jako bitno kakvom ćete brzinom sa strmine nastaviti na ravnici, a ja sam i u spustu i u superveleslalomu dobro vozio na tom prelasku.

Ima li Ivica dovoljno brze skije? Je li se Fischer dovoljno potrudio oko skija za brze discipline?

– U spustu je, nakon mene, najbrži sljedeći fischerovac bio 48. No, moji dečki su se trudili oko tih skija. Buci ih je razvezao, a Čujo ih je sjajno mazao. Moj je serviser dobro obavio posao sa skijama.

Ivica se preselio iz Kanade u SAD, iz Lake Louisea u Beaver Creek gdje ga, počevši od srijede, čekaju dva spustaška treninga, superkombinacija, spust i veleslalom.

Lani osmi u veleslalomu

Lani je u Beaver Creeku u veleslalomu bio osmi, no pamti ga i po ozljedama.

– Na toj stazi sam dva puta pao, u veljači i studenome 1999. godine kada sam vozio superveleslalom odnosno spust i kada sam zbog ozljede ligamenata propustio ostali dio sezone. Prije dvije godine sam jako dobro vozio kombinacijski spust, no potom sam pogriješio u slalomu propustivši lijepu priliku za pobjedu.

Ivica žali i za kombinacijom koju godinu prije nije vozio i koja mu je poslije nedostajala za ukupnu kombinacijsku pobjedu.

– Trebat će mi i malo sreće. Kad riskirate uvijek vam treba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije