Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI JE TRAŽEN

Bayern je otpisao Ivana Perišića, ali se javio novi velikan koji ga želi

Ivan Perišić
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/3
11.09.2020.
u 15:55

I sam Perišić htio je ostati na Allianz Areni, čak je pristao i na manju plaću od 4,5 milijuna eura, koliko ima u Interu, ali taj film nećemo gledati.

Nakon što je s Bayernom prošle sezone osvojio trostruku krunu – njemačko prvenstvo i kup, a 23. kolovoza i Ligu prvaka, Ivan Perišić (31) vjerojatno nije ni na trenutak pomislio da će ga se čelnici bavarskog kluba nakon svega toga riješiti.

Iako su i Bayern i trener Hansi Flick htjeli da hrvatski reprezentativac ostane, to se neće dogoditi. Naime, njemački klub je sve iznenadio objavom da neće otkupiti Perišića od Intera.

Nisu se uspjeli dogovoriti

– Ivan je bio pravi profesionalac prošle sezone i važan član naše momčadi koji je odigrao bitnu ulogu u osvajanju Bundeslige, DFB kupa i Lige prvaka. Želimo mu sve najbolje u budućnosti – poručio je sportski direktor njemačkog giganta Hasan Salihamidžić.

Naš krilni napadač tako je skupio svoje stvari i otišao za Italiju. Nakon jednogodišnje posudbe vratio se u Inter s kojim ugovor ima do 2022. godine.

Jedini razlog razilaženja s Bayernom je otkup ugovora, odnosno novac. Bayern je nudio 12 milijuna eura, Inter je htio prvo 20 pa 15 milijuna eura, a popuštanja nije bilo ni s jedne strane.

I sam Perišić htio je ostati na Allianz Areni, čak je pristao i na manju plaću od 4,5 milijuna eura, koliko ima u Interu, ali taj film nećemo gledati.

Hrvatski napadač za Bavarce je u 35 nastupa zabio osam golova i dodao deset asistencija.

– Želim mu zahvaliti na njegovim predstavama i sudjelovanju u osvajanju trostruke krune. Bili smo veoma sretni radeći s njime. Posebno su se njegove kvalitete vidjele na završnici Lige prvaka u Lisabonu – rekao je trener Bayerna Hansi Flick.

No trener koji ga čeka na Apeninskom polutoku nije toliko oduševljen njime. Antonio Conte još mu je prošlog ljeta jasno poručio da na njega ne računa, tako će vjerojatno biti i sada. Ipak, talijanski mediji vjeruju kako će mu Conte dati drugu priliku.

Hoće li se zadržati u Interu?

Gazzetta dello Sport piše da se situacija malo promijenila u Perišićevu korist. On i Radja Nainggolan vratili su se s posudbi i Conte ih neće tako lako otpisati. Za Nainggolana je već rekao da ga ne želi nikome posuditi, a Perišiću će navodno dati drugu šansu.

No pitanje je hoće li se Ivan uopće dugo zadržati u Interu u kojemu je od 2015. godine. Interes za njega već su pokazali neki klubovi. Naime, Mirror javlja da ga u svojim redovima želi Manchester United. Crveni vragovi su i 2018. godine sanjali o Perišiću na Old Traffordu, ali transfer se nije realizirao. Možda će sada biti bolje sreće, bilo kako bilo, za tu želju morat će odriješiti kesu i isplatiti željnih 15 milijuna eura.

Inače, nije Perišić jedini koji je morao otići iz Bayerna. U münchenskom klubu raskinuli su suradnju i s Philippeom Coutinhom i Alvarom Odriozolom kojima su istekli ugovori o posudbama.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar GeniKameni
GeniKameni
00:01 12.09.2020.

Shvacam da je ova situacija sa slavnim virusom poremetila nogometno trziste, ali ako je 15 milijuna eura nekom klubu previse za Perisica, onda taj klub ili doista ima previse kvalitetnih igraca u kadru ili premalo pameti u upravi kluba...

Avatar majkuvam
majkuvam
16:04 11.09.2020.

Gdje god završi on će se ponovo dokazati.

VL
vlaser
07:55 12.09.2020.

sto reko thompsom " moj ivane " ti si veliki majstor i nece biti problema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije