Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZOLACIJA U DVORCU Kako slobodno vrijeme provode hrvatski reprezentativci

Bad Bruckenau: Život u dvorcu iza žice

nog-bad-txt.jpg
import
16.06.2006.
u 19:56

Crveno-bijela ograda svaki dan sve se više širi. Sve je manje slobodnog područja oko dvorca u kojem su smješteni hrvatski reprezentativci.
Valjda da mogu disati. Jer, život iza žice ružan je i nimalo lagan. Sami sa sobom po cijeli dan. Vjerojatno više jedan drugome ne mogu ništa novo ispričati.
Zabava na proplanku
Najviše uživaju na malenom proplančiću ispred soba. Dva stabla, nekoliko plastičnih stolaca, mekani travnjak... Izvali se i guštaj...
Najčešći su gosti proplančića, s kojeg puca pogled na cijeli Bad Brückenau, Pletikosa i Tudor. Premda na proplanak, da vide što ima dolje, u normalnom svijetu, svrate i ostali.
Pa je tako Robert Kovač vidio neke prijatelje kako stoje iza žice. Spustio se do prve linije. Ali, do prijatelja nije došao. Jer, uz ogradu, osim čuvara, stalno patrolira desetak navijača. Čuvari s jedne strane, navijači s druge strane žice.

Suze nakon autograma
- Roberte, mogu li dobiti autogram?
- Gdje god hoćeš, na ruku, glavu, dres... - odgovorio je naš reprezentativac.
A zbog toga što je dobila potpis i vidjela Roberta Kovača, jedna je njegova obožavateljica bila sva u suzama radosnicama.
Nisu naši reprezentativci po cijele dane iza žice. Dnevno su nekoliko sati slobodni i to vrijeme neki iskoriste da se spuste među narod.
Izbor izlazaka im je vrlo širok. Slastičarnica ispod kampa, u kojoj je i bilijarski stol. Ili hotel "Dorint", u kojem su smješteni navijači dubljeg džepa, gosti reprezentacije, prijatelji igrača...
- Imate li hrvatske novine? - najčešće je pitanje koje se može čuti.
Dobro, ne dođu svi zbog novina ili šetnje. Ivan Bošnjak imao je oko dva milijuna razloga da dođe do "Dorinta". Potpis ugovora s Genkom, Dinamu 1,5 milijuna eura, njemu 400-500 tisuća po sezoni.  

Deep Purple ranije
Inače, cijelo područje oko dvorca u kojem je smještena naša reprezentacija podređeno je vatrenima.
Tako su se i članovi slavne skupine Deep Purple morali podrediti Hrvatima.
 Koncert je morao početi u 18 sati, a završiti do 22.30 sati. Da reprezentativci mogu mirno spavati. Ništa ih ne smije ometati. Osim cvrkuta ptica. No, paunovi se ipak prerano glasaju i bude naše igrače, pa su ih domaćini prebacili na neko drugo mjesto.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije