Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U AUSTRALSKOM KAMPU Hiddinkov pomoćnik skriva taktiku, ali najavljuje najjaču momčad i igru na pobjedu

Australci: Izbacit ćemo velik sastav

nog-austr-txt.jpg
import
20.06.2006.
u 18:35

Australci dočekuju Hrvatsku u fanatastičnom ozračju. Njih ne može demoralizirati jedan poraz, oni su uoči sudbinskoga sraza veseli, nasmijani, opušteni, bez ijedne brige. Njihova je filozofija jednostavna: "Mi smo u Njemačkoj, to je za nas vrhunski doživljaj. Od nas se ne traži naslov prvaka..."

Japan vas je iscrpio
No Australci imaju nizozemskog izbornika, a on se ne zadovoljava prosjekom. Od Hiddinka, koji je dva puta bio u polufinalu SP-a, očekuje se najmanje osmina finala. Na tome se intenzivno radi u Ohringenu, mjestu 75 kilometara udaljenom od Stuttgarta.
- Mi smo spremni za Hrvate - poručio je prvi Hiddinkov pomoćnik Graham Arnold.
Hiddink izbjegava novinare od utakmice s Brazilom i strogo se drži rasporeda. On će o utakmici govoriti danas od 10.30 sati. Umjesto njega govori Arnold:
- Bit će to utakmica puna emocija za obje momčadi. Hrvati imaju velik imperativ pobjede, a naši momci imaju veliku želju pokazati se protiv sunarodnjaka.
 Održat ćete poseban sastanak s hrvatskim igračima prije utakmice?
- Ne, nema potrebe za time. Ne želimo ih opterećivati. Oni su dobri Australci i sigurno će na utakmici biti pravi.
Gledali ste Hrvatsku protiv Japana?
- Vidio sam dobru momčad koja nije imala dovoljno sreće. Bila je to iscrpljujuća utakmica i sigurno su se mnogi vaši igrači potrošili.

Skrivanje strategije
Od koga dolazi najveća opasnost?
- Bio bih neoprezan kada bih spominjao imena. Mi na Hrvatsku gledamo kao na opasnu momčad. Hrvati su "big boys", fizički moćni i protiv njih je teško igrati. No i mi smo pokazali snagu, teško nas je pobijediti. Izbacit ćemo velik sastav.
 Graham Arnold dobro poznaje trojicu Australaca u hrvatskoj momčadi, Didulicu, Šimunića i Šerića.
- Žao mi je što nisu u našoj reprezentaciji. Dobri su igrači. Izabrali su Hrvatsku, to im nitko ne može zamjeriti.
O australskoj strategiji za četvrtak ne zna se ništa. Hiddink tek na dan utakmice igračima podijeli zadatke. Jedno je ipak sigurno, Australci se neće braniti.
- Bilo bi to preopasno - kaže Arnold.
- No, to i nije naš stil, mi ćemo i ovaj put učiniti sve kako bismo pobijedili.
Od naših igrača u australskoj momčadi, sigurno će istrčati Viduka, Čulina i Bresciano. Popović je ozlijeđen, a Kalac se posvadio s Hiddinkom nakon utakmice s Brazilom. Bilo bi čudno kada bi mu Guus sada dao priliku, makar je i on nekada nepredvidiv. I on dobro zna da je vratar najslabija karika Australaca.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije