Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stečaj sve izvjesniji

Antunović: Budem li direktor Cibone, doći ću s 5 vrsnih menadžera

\'17.11.2010., KK Cibona, Zagreb, - Andro Knego direktor KK Cibona i kosarkaska legenda kluba. Trofejna dvorana.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL\'
Goran Stanzl/PIXSELL
19.11.2010.
u 20:35

- U Cibonu bih kao direktor došao jedino sa pet vrsnih menadžera međunarodnog kalibra čija imena zasad ne želim otkriti - kazao je Antunović.

Možda je slučajnost, no i ona ima svoju simboliku. Baš nakon što je direktor Andro Knego urudžbirao svoju ostavku, u Cibonine odaje stigla je struja. Ne želimo reći da je Elektra tempirala uključenje, no i električna energija može biti sredstvo pritiska odnosno poruka neposlušnima.

Sanacija je bolje rješenje

Gradski oci, Milan Bandić i njegovi najbliži suradnici, na putu su da pod tornjem dobiju što su htjeli jer i predsjednik kluba Vlatko Previšić spreman je odstupiti. No, on to može jedino na Skupštini, jer je jedini dopredsjednik kluba Lalić već odstupio iz Upravnog odbora pa Previšić nema kome predati klub.

Direktora kluba, kroz klupsku proceduru, sada će postaviti Bandić. To bi mogao biti bivši direktor Arene 46-godišnji Zdenko Antunović. On bi mogao potpisati stečaj, ali i Cibonino odricanje od poslovnih prostora u korist Grada.

- Nisam ozbiljno razgovorao o tome pa to ne mogu niti komentirati. Čini mi se da je to zbog priče na istu temu od prije dvije godine. No, lagao bih vam kada bih rekao da me to ne zanima. U Cibonu bih kao direktor došao jedino sa pet vrsnih menadžera međunarodnog kalibra čija imena zasad ne želim otkriti - kazao je Antunović.

Na sve to predsjednik Vlatko Previšić poručuje da je, ako je to za dobrobit kluba, i on spreman odstupiti.

- Dok sam još tu, predlažem sanacijski postupak, nikako stečaj, i to i predlažem u pismu koje šaljem gradonačelniku i Skupštini grada, ali i na znanje sportskim čimbenicima kao što su HOO, HKS i ZŠS – ističe predsjednik kluba Vlatko Previšić.

Po riječima Cibonina tajnika i pravnika Marka Filipovića, stečaj može pokrenuti netko od vjerovnika uz trošak od 10.000 kuna i procijenjenu sudsku pristojbu. Stečaj mogu pokrenuti i zaposlenici, ali oni ne moraju platiti 10.000 kuna.

– Zagrebačka banka već bi pokrenula stečaj da vrijednost založenih nekretnina ne prelazi iznos kredita – ističe Filipović.

Ni stečaj nije smak svijeta


I on se zalaže za sanacijski program u kojem ne bi bilo stečajnog suca niti upravitelja, a provodili bi ga uprava kluba, Grad ili svi zajedno.

– U prvoj fazi trebalo bi osigurati 10-15 milijuna kuna čime bi se deblokirao račun. Time bi se mogle isplatiti sve plaće zaposlenicima i sve neisplaćene obroke igračima te bi to odmah stvorilo potpuno drugi ugođaj u klubu. Za preostali iznos duga, za izgubljene sudske sporove, napravi se dinamika isplate – savjetuje Filipović.

Vjerovnici će reći da niti stečaj Cibone, kao sportske udruge, ne bi bio smak svijeta. Dakako, pod uvjetom da u stečajnu masu uđu poslovni prostori, da se imaju od čega naplatiti.

– Samim otvaranjem stečaja udruga se ne briše iz HKS-a niti se izbacuje iz Eurolige. Druga je stvar bi li Cibona u takvom stanju izborila status euroligaša za sljedeću sezonu. Recimo, ako Cibona do 21. prosinca ne plati igrače koji su tražili zaštitu ugovora kao Bagarić i Vukušić, klub ne bi mogao licencirati igrače pridošle prošlo ljeto za igranje u Ćosićevu kupu, a poslije i u hrvatskom prvenstvu – objašnjava direktor NLB lige i povjerenik A-1 lige Josip Bilić.

Komentara 8

JA
jankoprekobrda
22:42 19.11.2010.

izmedju ostalih za ovo stanje u Ciboni treba zahvaliti gradonacelniku Bandicu. A Cibopni ne trebaju samo menadzeri treba brdo love

BU
budisvoj
23:20 19.11.2010.

Očekivan kraj ...u 20 godina stvorili samo jednog klasse igrača..Giriček..sve ostalo kupi preko bare..i ništa ipod 500 000 $ za 4 mjeseca igre..i sad filozofija..trofejni...domaći...hrvatski..zagrebački...

BL
Bljakonja
21:33 19.11.2010.

Strašno je kaj su napravili Ciboni...i to sva ona kamarila koja je po političkoj funkciji svoje guzice naseravala na cibonine fotelje... Krenulo je s onim nesposobnim Crnjcem...da bi konačni nož u leđa Cibona dobila od ova dva ZG-debila Bandića i Jelušića, koji je pokraše i raskućiše... Upropastili su ZG-HR svetinju i jedan od najslavnijih klubova europske košarke... O Cibono, Cibono....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije