Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKL U BARCELONI

Ante Tomić 'zalijepio bananu' i dignuo 16 tisuća ljudi na noge!

Ante Tomić
Reuters/Pixsell
10.10.2012.
u 14:59

Zanimljiv je taj Barcelonin sportski koncept. U gradu se prodaje doslovce sve od tog sportskog društva, a zamišljeno je tako da vam na svakom kutku 'otmu' po nekoliko eura

Posljednja četiri dana Barcelona je ugostila dva velika spektakla. Nakon nogometnog na Nou campu između Reala i Barcelone, u dvorani Sant Jordi košarkaši Barcelone odigrali su ekshibicijsku utakmicu s NBA momčadi DallasMavericksima. Zasjenio je naš Ante Tomić Dallasove zvijezde poput Vincea Cartera, a nakon što mu je naš košarkaš u jednoj obrambenoj akciji "zalijepio bananu", 16 tisuća gledatelja "poludjelo" je od oduševljenja. Carter je završio na podu, čini se, ozlijedio koljeno i do kraja utakmice nije napravio ništa. Tomić je za pola sata ubacio 12 koševa uz dvije asistencije i deset skokova. Slavila je na kraju Barcelona 99:85, a Tomić je zabio nekoliko važnih koševa u trenucima kad se utakmica lomila, Mario Hezonja igrao je pet minuta, no bez učinka. A zanimljiv je taj Barcelonin sportski koncept. Jedno od najatraktivnijih turističkih središta u svijetu zgrće milijune prodajući sportske brandove nogometnog i košarkaškog kluba Barcelona. Prodaje se doslovce sve, a primjerice 80 posto suvenira koje možete kupiti u svakom djeliću grada vezano je za Barcelonino sportsko društvo. Tako je i na utakmici s Dallasom na tribinama dvorane Sant Jordi bilo 70 posto gostiju sa strane. A sve je zamišljeno tako da vam na svakom kutku grada "otmu" po nekoliko eura.

– Barcelonina pobjeda je dokaz da je europska košarka napredovala u odnosu na najjaču svjetsku ligu. Bez obzira što je Dallas slabiji prije godinu i pol kada su bili NBA prvaci, bez obzira što nije igrao Dirk Nowitzky, takve američke momčadi ne gube baš ni u ovakvim utakmicama petnaestak koševa razlike – istaknuo je Gordan Bičak, poduzetnik i bivši košarkaš koji je također uživo na tribinama Sant Jordi arene gledao ovaj košarkaški spektakl.

A s obzirom na duh grada i sportske emocije koje Katalonci emitiraju u svakom i najbanalnijem razgovoru, jasno je zašto je to podneblje takva turistička meka spremna organizirati takve spektakle i, naravno, zaraditi. Spojiti se s takvim turističko-sportskim konceptom sigurno znači uspjeti i zaraditi. A priča je zapravo vrlo jednostavna i začuđujuće je kako su, primjerice u Hajduku, nakon suradnje s Barcelonom, ostali na gubitku. Za takvo nešto stvarno je potreban "talent"...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije