Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt sportaša

Andro je već imao problema sa srcem, želio je prestati igrati

Andro Zarač
Foto: Facebook
1/7
19.08.2019.
u 20:59

Vozač mopeda nije smrtno stradao na mjestu događaja od zadobivenih ozljeda, kako se u prvih trenutak mislio. Razlog smrti je zastoj srca. Vozač mopeda i suputnica, koja je lakše ozlijeđena, za vrijeme vožnje nosili su zaštitne kacige

Dubrovnik je jučer bio zavijen u crno. Život je izgubio mladi sportaš Andro Zarač, 19-godišnji malonogometaš Squarea. Uzrok smrti je zastoj srca, a nesreća se dogodila kada se vraćao s jednog lokalnog turnira na Kantafigu.

Do prometne nesreće došlo je kada je 19-godišnjak upravljao mopedom dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Dubrovnika u pravcu Sustjepana, te je u jednom trenutku, kako je izvijestila policija, iz neutvrđenih razloga vozilom skrenuo desno i udario u brdo.

Od udara 19-godišnji vozač i njegova 18-godišnja suputnica pali su na pod, a moped se nastavio nekontrolirano kretati po kolniku.

No 19-godišnji vozač mopeda nije smrtno stradao na mjestu događaja od zadobivenih ozljeda, kako se u prvih trenutak mislio. Razlog smrti je zastoj srca. Vozač mopeda i suputnica, koja je lakše ozlijeđena, za vrijeme vožnje nosili su zaštitne kacige.

Predsjednik kluba u šoku

– Čim sam se ujutro probudio, vidio sam da mi je mobitel zatrpan porukama i pozivima. Odmah sam znao da nešto nije dobro. Nažalost, moje su se slutnje obistinile. Klub je ostao bez sjajnog dječaka, igrača, a Dubrovnik bez sugrađanina. Ne znam što pametno reći. Još sam uvijek u šoku. Dobro sam poznavao njegovu obitelj, s tatinim bratom sam i veliki prijatelj. Još nisam otišao do obitelji, ali poručio sam preko medija da, što god trebaju, i klub i ja osobno stojimo im na raspolaganju – rekao je Željko Raguž, predsjednik MNK Square.

Je li vam bilo poznato da je Zarač imao problema sa srcem?

– U klubu sam tek godinu dana pa za ranije razdoblje ne mogu govoriti. U ovih godinu dana nije se žalio ni na kakve problema, a svi igrači kluba uoči sezone moraju obaviti liječničke preglede. Na tom pregledu kod njega nije bilo problema – kaže Raguž koji za mladog igrača ima samo riječi hvale.

– Odličan momak. Bio je budućnost ovog kluba i pred njim je bila velika karijera – istaknuo je Raguž.

Tuguju i u ženskom košarkaškom klubu Ragusa gdje igraju dvije njegove sestre, Katarina i Matea.

Zarač je za MNK Square debitirao u 1. kolu sezone 2017./18. protiv Uspinjače u Gospinu polju. Mladi nogometaš bio je jedan od ključnih igrača kadetske momčadi Squarea, koja je 2017. osvojila broncu na državnom prvenstvu.

Tresao je suparničke mreže u toj svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni u dresu prve momčadi, kao i u tom svom prvom nastupu za reprezentaciju Hrvatske do 19 godina. Bio je neizostavan na svim malonogometnim turnirima u Dubrovniku i šire, najviše sa svojom ekipom Rekreativci.

Razmišljao je da prestane

– Bio sam trener Squarea kada sam ga iz mlađih dobnih skupina prebacio u prvu momčad. Kasnije sam mu bio izbornik u U-19 reprezentaciji. U igri je bio pravi fakin, nije se bojao puno starijih igrača, ulazio je u duele kao da ima tridesetak godina. Izvan parketa nikad nisam imao problem s njime. Bio je dečko za primjer, dečko koji je u svakom trenutku znao što želi. Znao sam od ranije da ima problema sa srcem i čak je jedno vrijeme napustio futsal. Čak mi je govorio da zbog srca vjerojatno planira prestati igrati na vrhunskom nivou. Sjećam se te njegove posljednje utakmice za Hrvatsku U-19 kada smo u Karlovcu pobijedili Makedoniju sa 6:2, a Andro je postigao dva pogotka. Bio je sjajan napadač. Znao je sjajno primiti loptu, sjajno se braniti protiv suparničkih obrambenih igrača. Bio je pravi “sidrun”. Trebao je biti jedan od ključnih igrača mlade reprezentacije u sljedećim akcijama – kazao je Marinko Mavrović, izbornik U-19 reprezentacije.

Preminuli od zastoja srca:

Ivan Turina, umro je u snu 2. svibnja 2013. u svom stanu u Stockholmu zbog zatajenja srca. Bio je igrač švedskog AIK-a.

Alen Pamić, tadašnji igrač Istre, došao je u ljeto 2013. s mora i gledao malonogometnu utakmicu kraj Kanfanara. Pred kraj utakmice stao je na gol, srušio se i preminuo.

U ožujku 2018. igrača Marsonije Brunu Bobana jedna je lopta pogodila u prsa, a nesretnik je pao na travnjak. Reanimacija nije dala željeni rezultat, liječniku je preostalo proglasiti smrt.

Kapetan Fiorentine Davide Astori umro je prošle godine, u 32. godini života. Talijanski mediji naveli su da mu je zatajilo srce, a umro je u snu.

Ključne riječi

Komentara 4

PR
prajdali100
07:24 20.08.2019.

Kako na liječničkom pregledu kažu da je sve ok a dečko umre od srčanog udara ? Kakav je to pregled ? Onako,pro forme ?

DU
Deleted user
21:18 19.08.2019.

Sada je aktualna rasprava o obavezi prijave stanja koja utiču na sposobnost upravljanja motornim vozilom. Da li prijavljivati i sve sa srčanim smetnjama?

DH
dalibor.hren
21:23 19.08.2019.

Na žalost, izgubljen je još jedan mladi život. Liječnički pregledi (svakih 6 mjeseci) ne bi se smjeli obavljati reda radi...Iskrena sućut obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije