Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZISAM

Ancelotti ogorčen: Sami ćemo prekidati utakmice!

Carlo Ancelotti
Foto: Reuters/Pixsell
28.12.2018.
u 15:44

– Možda je vrijeme da sami poduzmemo nešto, da prestanemo igrati i izađemo s terena. Kaznit će nas, uzet će nam bodove, ali spremni smo na to. Ovo nije dobro za talijanski nogomet – rekao je Carlo Ancelotti.

Prilično burno bilo je na utakmici 18. kola talijanske lige u kojoj je Inter pobijedio Napoli s 1:0. No, susret će se najviše pamtiti po neprimjerenom ponašanju domaćih navijača koji su tijekom utakmice rasistički vrijeđali Kalidoua Koulibalyja. Nije to prvi takav slučaj u Italiji, već su se slični incidenti događali pa je iskusni Carlo Ancelotti poslije susreta bio poprilično oštar.

– Možda je vrijeme da sami poduzmemo nešto, da prestanemo igrati i izađemo s terena. Kaznit će nas, uzet će nam bodove, ali spremni smo na to. Ovo nije dobro za talijanski nogomet – rekao je Carlo Ancelotti.

Koulibaly je na kraju isključen, dobio je prvi žuti karton zbog prekršaja, a drugi zbog sarkastičnog pljeskanja.

– Uopće nisam ljutit na Koulibalyja zbog crvenog kartona. Tražili smo suca tri ili četiri puta da prekine utakmice, ali sve što smo dobili je nekoliko objava službenog spikera. Koulibaly je obično miran dečko, dobro je odgojen i morao je slušati te rasističke povike. Nije bio sto posto u utakmici u takvoj atmosferi. Mogli su zaustaviti susret na pola sata, Italija je prekrasna zemlja, ali ovo moramo prekinuti. Ako neće oni, mi ćemo. Prekinut ćemo utakmicu i odštetati s terena – zaključio je Ancelotti. Reagirao je i Cristiano Ronaldo koji je na Instagramu s milijunima svojih pratitelja podijelio jasan i nedvosmislen stav. Objavio je fotografiju na kojoj su on i Koulibaly i napisao:

“Ne rasizmu, ne diskriminaciji! Educiranost i poštovanje, to je ono što želim od svijeta.” Inače, nakon spomenute utakmice dogodila se velika tragedija u kojoj je smrtno stradao navijač Intera kojeg je pregazio kombi u kojem su bili navijači Napolija. Uz to, četvorica gostujućih navijača izbodena su u međusobnoj tučnjavi, ali su srećom dobro prošli. Jedan od njih završio je u bolnici, ali prema informacijama talijanskih medija, nalazi se izvan životne opasnosti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije