Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKS

Babić izgubio prekidom u kvalifikacijama za OI

Alen Babić
Tino Juric/PIXSELL
13.04.2016.
u 23:50

- Ljutit sam i nezadovoljan, mislim da je sudac bez razloga prekinuo meč. Prvi nokdaun još je možda imao smisla, ali desetak sekundi kasnije sam se poskliznuo, što je sudac pogrešno protumačio i zaključio borbu mojim porazom - rekao je rovinjski boksač iz BK Leonardo.

Filip Hrgović i Hrvoje Sep ostaju jedini hrvatski boksači koji su izborili Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Na europskom kvalifikacijskom turniru u Samsunu u četvrtak je nakon Anamarije Maršić izgubio i teškaš Alen Babić. Njega je tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio francuski prvak Paul Omba Biongolo.

- Ljutit sam i nezadovoljan, mislim da je sudac bez razloga prekinuo meč. Prvi nokdaun još je možda imao smisla, ali desetak sekundi kasnije sam se poskliznuo, što je sudac pogrešno protumačio i zaključio borbu mojim porazom - rekao je rovinjski boksač iz BK Leonardo.

O suđenju se uvijek može raspravljati, no čini se da je Babićeva neopreznost ipak u temelju ovog neočekivano teškog poraza. Da je bolje reagirao pri prvog nokdaunu, sudac ne bi imao argumente za prekid.

- Babićev meč je prerano prekinut zbog sučeva neiskustva, ali takve stvari se događaju u amaterskom boksu. Pristali smo na takve uvjete i pravila i nemamo se pravo žaliti. Idemo dalje, moramo se vratiti treninzima i tražiti nove prilike za afirmaciju - rekao je Babićev klupski trener i izbornik Leonard Pijetraj.

U četvrtak je u Samsunu slobodan dan, a u petak slijede presudne polufinalne bitke za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiro, u kojima neće biti hrvatskih predstavnika.

Poraz Antonije Maršić u četvrtfinalu

Jedina ženska predstavnica Hrvatske na olimpijskom kvalifikacijskom boksačkom turniru u turskom Samsunu Anamarija Maršić zaustavljena je u borbi četvrtfinala protiv europske viceprvakinje Njemice Sarah Scheurich.

U iznimno napetom meču protiv Scheurich, koja je na Europskim igrama osvojila srebrnu medalju, a na ovom je turniru treća nositeljica u kategoriji do 75 kg, članica BK Sesvete je, unatoč porazu (39:35, 38:36, 38:33), pokazala je da može parirati svima.

Hrvatska reprezentativka dobro je pogađala suparnicu krošeima, no suci su više cijenili direkte i inicijativu u ringu njemačke boksačice. Kako je borba odmicala, tako je padala koncentracija obiju boksačica. Umor je činio svoje, pa je Maršić dvojbenim odlukama suca u ringu, dvaput bila u nokdaunu. Na kraju su i Maršić i Scheurich dobile javne opomene.

- Prvu rundu smo čisto izgubili, drugu dobiva naša i bez veze dobiva brojanje. U nastavku smo bili bolji, ali dovoljno govori činjenica da je sudac Anamariji dao dvije javne opomene, bespotrebno - izjavio je nakon meča trener Stipica Brekalo.

Vojna policajka i članica BK Sesvete preselila se tako na tribine dvorane Mustafe Dagistanlija, ali nije razočarala nastupom u Samsunu. Na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu Maršić će imati novu priliku izboriti olimpijsku vizu. U njenoj kategoriji još su četiri slobodna mjesta za OI u Rio de Janeiru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije