Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S europskih terena

Senzacionalan preokret Alavesa u Gironi, Udinese slavio protiv Crotonea

Football Soccer - Alaves v Celta Vigo - Spanish King's Cup Semi-final second leg - Mendizorroza, Vitoria, Spain, 08/02/17 Alaves' players celebrate goal. REUTERS/Vincent West
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
04.12.2017.
u 23:38

Alaves je tako ostao jedina momčad španjolske lige koja ove sezone još nijednom nije odigrala neodlučeno

U posljednjoj utakmici 14. kola španjolskog nogometnog prvenstva Girona je pred svojim navijačima ispustila dva pogotka prednosti protiv posljednjeplasiranog Alavesa koji je senzacionalnim preokretom i 'hat-trickom' Ibaija slavio s 3-2. 

Svih pet pogodaka postignuto je u posljednjih pola sata dvoboja. Stuani je u 59. minuti doveo domaće u vodstvo, a tri minute poslije Juanpe je povećao prednost Girone na 2-0. No, uslijedio je nevjerojatan preokret u režiji Ibaija koji se do ove utakmice još nije upisao u strijelce. Alaves je do ovog dvoboja postigao svega sedam pogodaka u 13 utakmica, a u Gironi je u 20 minuta Ibai triput uspio zatresti mrežu.

Football Soccer - Alaves v Celta Vigo - Spanish King's Cup Semi-final second leg - Mendizorroza, Vitoria, Spain, 08/02/17 Alaves' players celebrate goal. REUTERS/Vincent West
1/8

Prvo je u 72. minuti smanjio na 1-2, potom u 87. minuti realizirao kazneni udarac za izjednačenje, a večer za pamćenje začinio pogotkom u posljednjim sekundama sučevog vremena.

Alaves je tako ostao jedina momčad koja ove sezone još nijednom nije odigrala neodlučeno, a trećom pobjedom su preskočili Malagu i s devet bodova došli na pretposljednje mjesto. Girona je ostala na 12. mjestu sa 17 bodova. Vodeća Barcelona ima 36 bodova, pet više od Valencije, šest više od Atletico Madrida i osam više od Real Madrida i Seville.

U posljednjoj utakmici 15. kola talijanskog nogometnog prvenstva Genoa je slavila na gostovanju kod Verone s minimalnih 1-0, a pogodak vrijedan tri boda postigao je iskusni Makedonac Goran Pandev u posljednjoj minuti prvog poluvremena.

Genoa je zahvaljujući toj pobjedi pobjegla iz opasne zone i s 13 bodova je na 15. mjestu, dok je Verona sa samo devet bodova ostala pretposljednja.

Nogometaši Udinesea slavili su na gostovanju kod Crotonea s uvjerljivih 3-0 (1-0). 

Dvostruki strijelac za pobjedničku momčad bio je 21-godišnji češki reprezentativac Jakub Jankto (40, 53), a pogodak za 3-0 postigao je Kevin Lasagna (66) iz akcije koju je započeo hrvatski napadač Stipe Perica.

Naš je igrač u 64. minuti zamijenio Maxija Lopeza, a samo dvije minute poslije sjajnim dodavanjem u priliku gurnuo Antonina Baraka. No, češki veznjak nije odlučio pucati, već je nesebično proslijedio loptu u sredinu prema Lasagni kojem nije bilo teško pogoditi nebranjenu mrežu.

Drugi hrvatski nogometaš u momčadi Udinesea Andrija Balić ostao je na klupi za pričuve.

Vodeći Inter ima 39 bodova, jedna više od Napolija i dva više od Juventusa.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije