Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN MODRIH

Ademi pustio suzu u oproštajnom intervjuu s Dinamom. Petković mu poručio: Uzmi pare i vrati se

Foto: GNK Dinamo
1/5
22.03.2023.
u 21:37

Porukama su se javili Mateo Kovačić, Mislav Oršić, Dominik Livaković... Arijan će Maksimir napustiti nakon 13 godina - jasno, sve je proživio dosta emotivno, sigurno se prisjećajući lijepih trenutaka u modrom dresu.

Arijan Ademi (31) odigrao je protiv Rijeke svoju posljednju utakmicu za Dinamo prije nego što će krenuti put Kine, gdje potpisuje s Beijing Guoanom, o čemu smo prvi izvijestili. Dugogodišnji kapetan modrih na Maksimir je stigao 2010. iz Šibenika pa postao neizostavan dio svlačionice hrvatskog prvaka s kojim je osvojio brojne titule i naslove. Reprezentativac Sjeverne Makedonije dao je prije utakmice intervju za službeni YouTube kanal Dinama. 

- Sretan sam i ponosan što sam sa svojim momcima i Dinamom uspio osvojiti - rekao je čovjek koji je u plavom dresu odigrao 373 utakmice, a kapetansku traku počeo nositi 2015. godine, prije nesretne suspenzije zbog dopinga. No, nije se predao, vratio se i klubu dao sve. Koliko je uz navijače značio i suigračima, potvrdile su poruke kojom su se potom počele redati...

Danijel Zagorac: Veliki igrač, istinski lider, čovjek koji u svom rječniku ne poznaje termin predaja. On je za mene najveći igrač Dinamove povijesti, takav utjecaj nitko nije imao i nema tog argumenta koji bi me mogao razuvjeriti. Veliki čovjek i pravi prijatelj.

Mateo Kovačić: Aki, brate moj. Drago mi je što sam mogao biti mali dio tvoje veličanstvene karijere u Dinamu i što te mogu nazvati prijateljem. Znam koliko ti je stalo do Dinama i da ti neće biti lako napustiti ga. Pokazao si kako treba izgledati kapetan Dinama, uvijek si bio borben i imao strast. Hvala ti što si mlađima pokazao kakav treba biti na terenu i izvan terena, nadam se da se vidimo uskoro.

Dominik Livaković: Aki, prijatelju moj, nisam mislio da ću morati govoriti za tvoj oproštaj od Dinama. Ti si bio vođa ove generacije, bio si autor svih naših uspjeha. Nijedan igrač nije veći od kluba, a svi su se sjetili tebe na spomen Dinama kao našeg kapetana. Nadam se da ćemo se opet naći znaš i sam gdje. Znaš onu našu, prije nego što izađemo samo da dobijemo, a onda sve ti je jasno. Prijatelju, sretno ti tamo.

19.03.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 26. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Dominik Livakovic, Arijan Ademi Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Tin Jedvaj: Aki, care, došao i taj dan, ha? Znam koliko si uzbuđen, ideš u novi grad, državu, sve... Hvala ti na svemu što si napravio za mene, što si me vozio na treninge, što si ostao pravi prijatelj. O tvojim igračkim vrlinama je nepotrebno govoriti, brojke, titule, nastupi, asistencije to potvrđuju. Dinamo će teško biti zamisliti bez tebe. Zaslužio si novu priliku i dokazivanje. Želim ti svu sreću u tome i nadam se da se vidimo.

Stefan Ristovski: Brate, moram biti kratak. Baca me na neke emocije i ne znam. Ne prestaješ igrati nogomet i ideš u Kinu... Znaš zbog čega ideš (nasmijao se Ademi). Ovo ti govorim iz srca. Ne želim biti previše emotivan, znam što znači za tebe Dinamo i za sve nas. Prošlo je tu puno legendi, ali ti si jedan, prava ikona ovog kluba. Kad je bilo najteže, bio si tu. Kad je tebi bilo najteže, Dinamo je stajao iza tebe. Ta lijepa priča ostat će do kraja života. Bio sam s tobom kad si pao taj doping, kad si zabio prvi gol nakon pauze. Prošli smo dosta toga. Želim ti svu sreću u Kini, nadam se da ćemo se vidjeti u reprezentaciji i nastaviti igrati. Znaš koliko mi značiš i krivac si što sam dio ovog kluba i što ponosno nosim ovaj dres. Mogu ti obećati da ću se boriti i dalje i braniti boje ovog kluba kao što si ti branio do zadnjeg dana. Želim ti sve najbolje i voli te brat.

Mislav Oršić: Pozdrav, kapetane. Iskreno, žao mi je što odlaziš iz Dinama jer znam što si napravio za ovaj klub, ali poštujem tvoju odluku. Znam što si napravio ne samo proteklih par godina nego i ranije, sve trofeje koje si osvojio... Za mlađe generacije će biti nedostižno. Nadam se da će ti biti dobro u Kini, želim ti svu sreću tamo. Nadam se da ćeš se prilagoditi na drugačiji način života, a u igračke kvalitete ne sumnjam.

19.03.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 26. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Mislav Orsic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bruno Petković: Ej, kapetane. Znam da je tebi teže, ali ni drugima nije svejedno. Ne vjerujem da će ti itko biti zahvalan kao što ćemo mi suigrači, kao ja, što si mi sve dao na terenu, a pogotovo izvan njega. Svi ti savjeti gdje je najčešće bilo "Petko, nemoj", gdje bih trebao reagirati, gdje ne, to su bili savjeti gdje sam najviše od tebe naučio. Vidjet ćemo se na kavi, ali sigurno nećemo tamo kod tebe, da me snime. Uzmi pare i vrati se.

Duje Čop: Znamo što je Ademi predstavljao u Dinamu zadnjih desetak godina, o tome ne treba trošiti riječi. Svi bi željeli postati frajeri, a svi bi frajeri htjeli postati Aki. Kapetane, sretno.

Josip Mišić: Kapetane, razmišljam tri dana što da ti kažem da te dirne nešto. S tobom sam dijelio svlačionicu tri i pol godine, a imam osjećaj da je svih 13, toliko smo se zbližili... (novi pokušaj) Evo, uvijek nešto drugo promislim i svašta mi se mota po glavi. Hvala ti. Da tebe nije bilo, možda ne bih bio u ovom klubu ni igrao s tobom. Mogao bih pričati o tebi tri dana, tvoja želja je da nastavimo ginuti za ovaj grb kao što si nam pokazivao. Velika ti hvala i sretno ti u Kini, nadam se da ćemo ostati veliki prijatelji i želim ti sve najbolje.

19.03.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 26. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Pustio je suzu...

- Pa što da kažem? Teško je, nemam riječi, nemam što reći osim da se zahvalim tim momcima na svemu. Bili smo vrhunska klapa i oni će nastaviti biti, siguran sam u to. Ne znam što drugo reći - komentirao je Arijan Ademi.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar utunelu
utunelu
07:38 23.03.2023.

al ce se usreciti s njim

Avatar FrenkiNino
FrenkiNino
07:34 23.03.2023.

Uzmi pare i vrati se...mislim da Ademi nije taj mentalitet moj Bruno

LE
lector2corrector
21:55 22.03.2023.

VL legenda. Uvek nas prvi izveštava o svemu i svačemu. Samo naprijed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije