Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobijedio u Pirovcu

Ovaj 26-godišnjak je drugi najmlađi načelnik u Hrvatskoj!

Ivan Gulam, Pirovac (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/7
04.06.2013.
u 20:34

- Kao nestranački kandidati, suprotstavili smo se dugogodišnjim vladarima, Šparici i HSS-u, kojima se pridružio i HDZ, ali ni zajedno nas nisu uspjeli pobijediti - kazao je u Šibeniku Ivan Gulam.

Nakon nedjeljnog drugog kruga lokalnih izbora, drugi najmlađi načelnik u Hrvatskoj je 26-godišnji Ivan Gulam, koji je uz podršku HNS-a u Pirovcu pobijedio Antu Škaricu, kandidata HSS-a i HDZ-a. Mlađi od njega jedino je 23-godišnji student politologije Ivan Sabolić (SDP), koji je pobijedio u Legradu.

Mladi Gulam je u drugom krugu dobio 52,02 posto glasova, dok je Šparica ostao na 46,75 posto.

- Kao nestranački kandidati, suprotstavili smo se dugogodišnjim vladarima, Šparici i HSS-u, kojima se pridružio i HDZ, ali ni zajedno nas nisu uspjeli pobijediti - kazao je danas na konferenciji za medije u Šibeniku Gulam, piše Šibenik In.

Njega je javnosti predstavio predsjednik županijskog HNS-a Petar Baranović čija stranka je podržala Gulamov tim.

- Pirovčani su željeli promjene. Dugo su bili zadnja rupa u županiji, bez ijednog kapitalnog projekta u zadnjih 20 godina, a sad je tome došao kraj - kazao je novi načelnik Pirovca s kojim je na predstavljanju bio i njegov zamjenik Ante Čubrić. U Općinskom vijeću Pirovca na ovim izborima HSS je dobio 3 vijećnika, HNS 2, HDZ 2, SDP 2 te po jednog Nezavisna lista Stipe Petrine i Nezavisna lista Loza.

>>Bitka za Šibenik: Mišura ušla u Gradsko vijeće, bivša misica nije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije