Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osijek

GOGO spremni stvoriti većinu, ako se prihvate njihovi prijedlozi

Miroslav Šimić (1)
Davor Javorovic/PIXSELL
19.06.2013.
u 12:04

To je u svojem priopćenju poručio nositelj GOGO liste Miroslav Šimić nabrajajući tri njihova prijedloga.

Ako se prihvate njihovi prijedlozi koji će jamčiti početak promjena načina upravljanja Osijekom, vijećnici s kandidacijske liste GOGO - Građanska opcija grada Osijek, a koji su osvojili dva mandata, spremni su sudjelovati u stvaranju većine u Gradskom vijeću. To je u svojem priopćenju poručio nositelj GOGO liste Miroslav Šimić nabrajajući tri njihova prijedloga. Prvi je, navodi, da trošak rada Gradskog vijeća treba ostati na dosadašnjoj razini. No, s obzirom da u odnosu na prošli saziv ovaj ima 11 vijećnika više konkretno znači da će se smanjiti vijećničke naknade.

- Zapošljavanje u Gradskoj upravi i trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu Grada Osijeka treba se obavljati putem javnih natječaja u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje. Oni bi konkretno procjenjivali kandidate i ponudili na kraju pet najboljih. Od njih bi uprave trgovačkih društava ili Grad trebao izabrati onog kandidata koji će se zaposliti, a njihova imena potom objaviti na web stranicama - predlaže GOGO lista uz objašnjenje kako bi se takvi uvjeti odnosili na sva radna mjesta osim na pročelnike i uprave koji obuhvaćaju direktore, članove uprave, pomoćnike direktora. Njih bi, nastavljaju, s obzirom da je riječ o prvim suradnicima gradonačelnika imao pravo sam izabrati. Kao treći prijedlog naveli su da članovi Nadzornih odbora trgovačkih društava moraju ispunjavati jedan od uvjeta, a to je da imaju visoku ili višu stručnu spremu s pet godina radnog iskustva ili srednju stručnu spremu s 10 godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima.

- Navedeni prijedlozi i njihovo prihvaćanje od strane svih stranaka koje će činiti novu vladajuću većinu u Gradskom vijeću Osijeka, preduvjet su da vijećnici naše kandidacijske liste budu dio te većine - poručio je nositelj Miroslav Šimić.

>> Miroslav Šimić: Ivica Vrkić je u ovom trenutku najbolji izbor

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije