Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u belišću

Burić: Žalit ću se Ustavnom sudu zbog izbornog inženjeringa

buric
Anto Magzan/PIXSELL
05.06.2013.
u 13:16

Sporne su, tvrdi nesuđeni gradonačelnik, osobe koje su brojale listiće i mjesto brojanja

Bitka za Belišće još nije završila, barem ako se pita nesuđenog gradonačelnika Dinka Burića (HDSSB). Danas je u Saboru, naime, najavio da će podnijeti Ustavnu tužbu zbog nepravilnosti u prebrojavanju glasova zbog kojih smatra da je zakinut, a ide toliko daleko da cijelu situaciju naziva izbornim inženjeringom.

- Žalit ću se zbog sumnje u izborni inženjerinng - najavio je Burić.

Objasnio je kako je sjednica Županijskog izbornog povjerenstva održana neregularno jer da je održana u zgradi Županijskog suda a ne izbornog povjerenstva, a dodaje i kako su listiće brojale neovlaštene osobe. Dodao je i kako su na sastanku u 12.30 "samo promijenili odluku Gradskog izbornog povjerenstva i utvrdili da je HDZ pobijedio za jedan glas".

Inače, u Belišću se jučer održavao pravi triler jer je nakon izbornog gubitka za samo četiri glasa Burić u jednom trenutku slovio kao pobjednik nakon što se pronijela informacija da je ponovnim prebrojavanjem utvrđeno kako je osvojio jedan glas više od HDZ-ovog Dinka Huisa. No, službeni podatak izbornog povjerenstva na kraju je glasio da je Burić za jedan glas zapravo - izgubio.

>> Burić ipak neće biti gradonačelnik, izgubio je za jedan glas!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije