Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navijanje u Zagrebu

Crveni dim bengalki nadvio se nad Trgom: Sljedeća je naša, sto posto!

Zagreb navijači
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/13
13.06.2014.
u 01:13

Festival nogometa nastavlja se 18. lipnja kada Hrvatska igra protiv Kameruna, a tada će se održati i odgođeni koncert.

Crveni dim bengalki nadvio se nad Trgom bana Jelačića već prve minute utakmice, tjerajući ostatke oblaka koji su tijekom poslijepodneva naumili tjerati navijače, uzaludno. More kockastih dresova, jednoglasno i u dobrom raspoloženju, pjesmom i pljeskom pozdravljali su igrače hrvatske reprezentacije dok su izlazili na teren.

- Ma kakva kiša, ništa nas nije moglo spriječiti da danas budemo dio ovog -promuklim glasom govore nam navijači.
I terase u Tkalčićevoj ulici bile su dupkom pune. Na terasama restorana sjedili su većinom stranci i s osmjehom na licu pratili navijanje domaćina po susjednim kafićima. I već u jedanaestoj minuti tiha nervoza pretvorila se u gromoglasno slavlje.

Crveni dim prekrio je ulicu

Crveni dim prekrio je ulicu, plesalo se i grlilo. Brazilske novinare koji su izvještavali o atmosferi zaskočili su navijači i izljubili ih. - Ma nema straha, samo smo se iznenadili, super je atmosfera, znamo da ste odlični navijači. Za sad nam rezultat ne odgovara, ali ima još vremena - veselo nam govori Sergiao, a već sljedeći trenutak mumlja prostote zbog propuštene prilike Brazila. Ipak, za desetak minuta i on se veselio pogotku svoje reprezentacije dok je nad Tkalčićevom pala mrtva tišina.

Nekoliko metara dalje, Dario Šimić nervozno je sjedio ispred svog noćnog kluba, okružen navijačima i tiho pratio igru. - Imamo šanse, mogu to dečki, samo da se otvore, da ih Brazil ne stisne prema golu - govori nam, više kao navijač nego bivši reprezentativac.

Bijes, nevjerica, nepravda, igra je namještena

Atmosfera se lagano počela dizati, navijanje je bivalo sve glasnije, no tada je uslijedio penal. Bijes, nevjerica, nepravda, igra je namještena, Brazil mora pobijediti, čulo se skoro sa svakog stola. I u Bogovićevoj su se u tišini pratile zadnje minute. Treći gol Brazila dočekan je rezignirano. Kod zvižduka za kraj nekoliko je čaša poletjelo kroz prozore, razbijajući se o pod tek koji centimetar od gostiju kafića ispod. Nitko ne reagira. Svi šutke odlaze kućama, no i dalje s nadom i pozdravom - sljedeća je naša, sto posto.

Zagrepčani su po prvi put na velikom videozidu utakmicu mogli pratiti i na trgu pored Doma sportova.

Ondje se okupilo 300-tinjak navijača kojima nije smetalo zahlađenje te su se zagrijavali glasnom podrškom, roštiljem i pivom. I dok se oko Doma sportova nije okupila veća skupina gledatelja utakmica se pratila u gotovo svakom kafiću i domu na Trešnjevci. Iz svih stanova dopirali su zvuci s televizora i glasno navijanje. - Bitno da pokažemo da znamo igrati nogomet i da ni Brazilci nisu ništa bolji od nas - jasan je stav navijača s Trešnjevke.

Odgođeno je otvaranje Festivala nogometa Bundek 2014. zbog kiše koji se trebao dogoditi večeras na otvaranju Svjetskog prvenstva na kojem igraju Brazil i Hrvatska. Sa svojom kćeri Ivanom trebao je nastupiti i Mate Mišo Kovač, no koncert je odgođen.

Foto: Grgur Žučko/pixsell

U sklopu Festivala, posjetitelji će imati priliku zaigrati i mali nogomet na umjetnoj travi, uživati u zabavnom programu i koncertima velikih hrvatskih glazbenih zvijezda te sudjelovati u nagradnim igrama pokrovitelja.

Festival nogometa nastavlja se svaki dan do 13. srpnja, a 18. lipnja kada Hrvatska igra protiv Kameruna, održati i odgođeni koncert Mate Miše Kovača.

>> Na festivalu Foodbalerka spoj nogometa i uživanja u hrani

Komentara 1

Avatar dva4u
dva4u
21:46 12.06.2014.

baš moćan "festival"... jedna kišica - i nema ga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije