Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ines Strenja Linić:

'Kao što smo SDP-u ostavili otvorena vrata, tako vrata trebaju biti otvorena i za treću stranu'

ines strenja linić
Foto: HRT/Screenshot
20.12.2015.
u 14:50

– Kao što smo mi SDP-u ostavili otvorena vrata, tako vrata trebaju biti i otvorena za reći stranu – kazala je Strenja i dodala da je Most spreman dati na raspolaganje svoje kvote Domoljubnoj koaliciji

Gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, zastupnica Mosta Ines Strenja Linić osvrnula se na aktualnu političku situaciju.

– Mislim da ova priča polako ide kraju i da ćemo u utorak imati mandatara – kazala je Strenja Linić i dodala kako se većina u Mostu slaže da bi mandatar trebao biti Božo Petrov.

– On ima karizmu i treba biti vođa, no oko sebe treba imati tim vrhunskih stručnjaka jer sam ne može ništa – dodala je Strenja Linić.

Na upit kako komentira izjavu Tomislava Karamarka da se pregovori s Mostom svode samo na fotelje, zastupnica Mosta odgovorila je da poštuje mišljenje čelnika Domoljubne koalicije. 

– Nije to podjela nikakvih fotelja. Tražili smo samo da potpišu ono što su sami rekli. Zbog toga nam je drago da je dokument koji smo im ponudili izašao u javnost. Mi smo ostali dosljedni svom prijedlogu jer smatramo da je za Hrvatsku najbolje da sve tri strane potpišu dogovor i zajedno iznjedre premijera – naglasila je zastupnica.

– Kao što smo mi SDP-u ostavili otvorena vrata, tako vrata trebaju biti i otvorena za treću stranu – kazala je Strenja i dodala da je Most spreman dati na raspolaganje svoje kvote Domoljubnoj koaliciji.

Ako Most uspije sastaviti Vladu, prvi rezultati vidjet će se u prvih šest mjeseci, naglašava Strenja Linić. Na pitanje zašto nije ustala protiv isključenja Drage Prgometa iz stranke, naglasila je da je ona prva bila za to da se ta situacija što prije riješi. 

– Takvo ponašanje je apsolutno neprihvatljivo. On je očito pregovarao nešto za sebe, a takvim ljudima s nama nije mjesto – kazala je.

Voditelj Aleksandar Stanković u razgovoru se dotakao i izjave Ines Strenje Linić u kojoj je jednom prilikom izjavila da je za nju Mirko Norac častan čovjek. – Može li netko biti častan ako je pucao starici u glavu? – upitao ju je Stanković.

– Taj čovjek žrtva je vremena u kojem se našao, on je dobio svoju kaznu, odslužio ju je i pustimo sad to. Žao mi je zbog svega što mu se dogodilo, no poštujem ga zbog onoga čemu sam sama svjedočila i u tom dijelu za mene je on bio častan – zaključila je Strenja Linić. 

>>Most na Facebooku: Sa svakim udarom sve smo jači. Vrijeme je za promjene

Komentara 87

Avatar navijač
navijač
14:45 20.12.2015.

Ako predsjednica nebude mogla tu nešto popravit Hrvatske za iduće 4, godine više neće ni biti. Pokraj toliko izdajnika , pravo čudo je što se održala i do danas. Nikome u politici nije bitan obraz nego vlast.

Avatar juricamesko
juricamesko
14:48 20.12.2015.

i na ova otvorena vrata Hdz treba reći "ne,hvala idite vi s kim ste odabrali ".da bi se stvorio konsenzus ne nude se ultimatumi već se do konsenzusa postiže dijalogom.uzmi ili ostavi identično je Milanovićevom "ili mi ili oni".neka Most ide poutem kojim je krenuo .u minsko polje.

Avatar Zoran.Milanovic
Zoran.Milanovic
14:47 20.12.2015.

Ha,ha.ha, gospođu u zahod s SDP-om i pustiti vodu. Prekršili ste sve svoje potpise i obećanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije