Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodjela Večernjakovih ruža

Zavirili smo na probu glamuroznih kreacija poznatih dama, za crveni tepih odabrale su samo najbolje!

Zadar: Zrinka Grančarić, nominirana za Večernjakovu ružu
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/31
23.03.2023.
u 07:00

Nominirane dame, ali i uzvanice, uglavnom su odabrale predivne toalete s hrvatskim potpisom, a pripreme za najvažniju medijsku nagradu počinju danima unaprijed

Da glamurozne večernje haljine nisu rezervirane samo za crveni tepih na dodjeli Oscara dokaz je svečana dodjela Večernjakove ruže u Hrvatskom narodnom kazalištu. Naime, svake godine dosad - osim kada smo 2020. zbog pandemije i lockdowna revolucionarno održali ovu svečanost online, nominirane zvijezde i gosti na dodjelu su dolazili u najboljim večernjim izdanjima. Odijela i prekrasne haljine koje su dizajnirali uglavnom hrvatski kreatori pomogli su našim zvijezdama da dodatno zablistaju u ovoj važnoj noći u kojoj će nokte gristi i oni inače najsmireniji očekujući da će baš njih prozvati naši prezenteri i da će kući ponijeti svoju statuu Ruže koju je dizajnirao slikar, scenograf i dizajner Ivica Propadalo.

Odlična vizija

Da je izgled ponekad ipak bitan - pogotovo kada vas gledaju stotine tisuća ljudi na javnoj televiziji, znaju i naše zvijezde koje su s nama podijelile svoje tajne o tome kakve će kreacije birati, ali i kako se pripremaju za ovaj petak i dodjelu Večernjakove ruže.

HRT-ova urednica, reporterka i voditeljica Zrinka Grancarić nominirana je u kategoriji za TV osobu godine te je jako uzbuđena zbog dodjele, a otkrila nam je da je odabrala haljinu zadarske dizajnerice Elle Dušević, vlasnice "Burda ateliera".

- Kreacija se još šiva, prilično sam nestrpljiva da vidim završno izdanje i jesmo li pogodile s idejom. Bit će ženstveno i svakako nešto sasvim drukčije od onog strogog kako su me gledatelji navikli vidjeti.

Zrinka se prisjeća da je 2017., kada je dobila nagradu u kategoriji novo lice godine, nosila malu crnu haljinu, no sada je odlučila da je ipak vrijeme za eksperimentiranje, i to uz dizajnericu čija ju je vizija oduševila prije dvije godine.

- Bila sam jako zadovoljna vizijom koju je Ella imala za moju prvu nominaciju za TV osobu prije dvije godine, pa smo se brzo dogovorile za kreativnu suradnju i sada. Poznamo se dugo, ona zna u čemu ću se dobro osjećati, a to je ključno. Mala crna haljina bila je moj izbor 2017. kad sam dobila Ružu za novo lice, a sad sam spremna za nešto raskošnije. Htjela sam nešto upečatljivo i drukčije. Priznaje da rijetko ima priliku nositi svečanu haljinu. - Iznimno rijetko, i zato se veselim crvenom tepihu i prigodi za glamur. Večernjakova ruža to zaslužuje. Nadam se da se neću zaplesti u toj velikoj količini materijala u donjem dijelu.

Grancarić kaže da se ne voli dugo pripremati, ali joj je bitno da nije strka kada je nešto važno, već da stigne sve napraviti opušteno. Obvezno dogovara frizuru i šminkanje i voli malo svog omiljenog parfema - tek toliko da ga sama osjeti. Naglašava da joj je najbitnije, kao i svakoj ženi, da je zadovoljna sama sobom.

Haljinu je već pripremila i glumica Mirna Mihelčić. Mirnu smo ove godine gledali u seriji "Kumovi", a zbog uloge je zaslužila nominaciju za novo lice godine. Kaže nam da je haljinu već odabrala, a dizajn potpisuje Lokomotiva by Lana Puljić. Njoj je uvijek vjerna kada joj je potrebno nešto za posebne prilike. I ona rijetko ima priliku nositi večernju haljinu, pa naglašava da se zato baš posebno i voli oko toga potruditi. Pitali smo je i ima li neki poseban detalj koji će nositi za Ružu.

- Haljina koju ću nositi na dodjeli je toliko divna da mi nakit i ne treba. Inače ne nosim baš nakit, ali imam taj jedan zlatni prsten koji mi je darovala majka. Ne skidam ga nikad i imat ću ga i na svečanosti.

U istoj je kategoriji nominirana i Lucija Judnić, mlada HRT-ova reporterka. I Lucija je već odabrala savršenu haljinu koju je dizajnirala Marina Matić, vlasnica brenda LaRie. Lucija kaže da je njezin prvi izbor bio elegantno crno odijelo. - Moj je izbor, moram priznati, trebalo biti elegantno večernje odijelo, ali ipak smo se odlučile za dugu crnu haljinu jer važan je to crveni tepih. Tvrdi da joj ne treba dugo da se pripremi, a najbitnije joj je da joj kosa bude ispeglana te da je našminkana. Kao i Mirna, na dodjeli će nositi nakit koji uvijek nosi, lančić koji joj je važan. - Uvijek nosim taj lančić, poseban je i nikada ga ne skidam, a vrlo vjerojatno nosit ću i naušnice koje su mi najdraži i poseban poklon.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Tena Sakar Vukić, nominirana u kategoriji digitalna Ruža godine koju smo uveli prošle sezone kako bismo dodijelili priznanje i onima koji rade izvrstan sadržaj na društvenim mrežama, kazala je da je izabrala haljinu Ivice Skoke. Za njega je, prisjeća se, nosila revije kad je bila mlađa. - Volim ženstvenost i senzualnost u dizajnu Ivice Skoke. Odabrala sam predivnu haljinu koja je ručni rad i decentno naglašava ženske obline, a u dizajnu pomalo odskače - rekla je Sakar Vukić i napomenula da će njezine pripreme zbog važnosti svečanosti trajati nekoliko sati, ali i da je posebno uzbuđena jer ni ona nema često priliku nositi večernju haljinu.

Foto: Privatni album

Veliko uzbuđenje

Uz nominirane, razgovarali smo i s damama koje dolaze kao gošće koje vole Večernjakovu ružu. Glazbenica Indira Levak prošle godine bila je jedna od prezenterica, a i ove godine jako se veseli što će ponovno biti na Ruži. U trenutku kada smo s njom razgovarali, pjevačica još nije bila odlučila hoće li na dodjeli nositi haljinu ili kombinezon.

- Još nisam sigurna što ću od toga nositi, ali znam da će imati potpis Krie. Naime, Kristina Burja uvijek ima mnogo ideja, a meni je onda teže odabrati. Mislim da ću u posljednji tren odlučiti što ću nositi na crvenom tepihu koji svi jedva čekamo - rekla je Indira i dodala da zapravo vrlo često nosi svečane haljine.

- Moj je posao pun događanja na kojima je poželjno da nosite nešto svečano i drukčije. Uživam u tim pripremama premda više i ne pamtim broj svih tih priredaba i uvijek mi je zanimljivo i uzbudljivo birati idealnu kreaciju za neki događaj.

Što se tiče priprema, kaže da joj je frizura najbitnija. Uvijek odem na frizuru u "Vikler i ruž", to mi je doista važno. Ta moja kratka plava kosa zaštitni mi je znak i volim kad je uvijek svježe obojena i ošišana. - Uglavnom se sama šminkam i volim nositi hrvatski dizajn. Ne treba mi puno za pripremu kad sve imam unaprijed pripremljeno.

Foto: Privatni album

I poduzetnica Snježana Schillinger jako je uzbuđena što će biti dio dodjele Večernjakove ruže. Ona je već odabrala haljinu, i to, kako kaže, kreaciju svog brenda Duchess.

- Kombinacija je jako neobična za ovakvo događanje i u njoj se odlično osjećam - istaknula je poduzetnica ne želeći otkriti o kakvoj je posebnoj haljini riječ. Kao i Levak, kaže da često ima priliku odjenuti večernju haljinu te da ih nosi i u klubove. Ipak, kako je ovo glamurozna dodjela, Snježana je rekla da će se ozbiljno dotjerati. - Baš ovakva oskarovski duga haljina ipak je samo za ovakve prilike za hrvatski Oscar Večernjakovu ružu.

Foto: Matija Habljak/Pixsell

Jedna od najpopularnijih domaćih glazbenica Jelena Rozga ove je godine nominirana u kategoriji glazbenika godine, a i zapjevat će na veličanstvenoj pozornici HNK. Zato je odabir haljine povjerila iskusnom dvojcu Envy Room koji su i inače omiljena modna adresa brojnih poznatih Hrvatica.

Foto: Privatni album

A kako će te dame doista izgledati i kakve su haljine odabrale, ne propustite gledati u izravnom prijenosu na HRT-ovu prvom programu u petak u 20.45 te na našem portalu, na kanalu Večernjeg lista na YouTubeu ili na našoj službenoj stranici na Facebooku.

VIDEO Večernjakova ruža: Najcjenjenija i najutjecajnija medijska nagrada koju priželjkuju svi kreativci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije