Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubav iz redakcije

Zamjenica Zorana Šprajca više od 5 godina ljubi kolegu s RTL televizije

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/3
21.01.2020.
u 11:47

Novinarka, urednica i voditeljica ‘RTL Direkta’ Mojmira Pastorčić već dulje uživa u romansi s kolegom, sportskim novinarom Markom Vargekom.

Nakon što se zbog narušenog zdravlja Zoran Šprajc povukao s malih ekrana, njegovo mjesto u RTL Direktu naslijedila je Mojmira Pastorčić. Zagrepčanka, 37-godišnjakinja, postala je zaštitno lice RTL-ove informativne emisije koju zbog odlaska kolege Šprajca na bolovanje vodi svaki dan, od ponedjeljka do četvrtka.

– Previše se toga dogodilo u posljednja dva mjeseca. Odjednom nema Šprajca, radim drugi posao, vodim ''Direkt'' svaki dan. Baš u to vrijeme RTL provodi golemu transformaciju – potpuno mijenja vizualni identitet svih emisija. Srušen je stari studio, uređuje se novi, moderan. ''Direkt'' dobiva novu špicu, grafike, boje, kadrove u studiju, milijun detalja i odluka, što je bio golem posao za sve nas – i grafičare i režisere i snimatelje i producente. I sve to u vrijeme predsjedničkih izbora, što za televiziju uvijek znači mnogo posla – kazala je Mojmira za Story.

Foto: RTL

Priznala je i kako joj je u početku bilo teško uskočiti u ''Šprajcove cipele'' zbog specifičnog stila koji njeguje mnogima omiljeni TV voditelj.

– On je duhovit, jedinstven i omiljen. I očekivanja su velika pa ga nije bilo lako zamijeniti. Ali nikad ga nisam pokušavala kopirati – ističe Mojmira.

Velika podrška u novom poslovnom izazovu bio joj je i kolega, sportski novinar Marko Vargek, s kojim je u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi.

– Dugo smo bili dobri prijatelji. Onda smo postali malo bolji prijatelji. U društvu je zabavan, u poslu originalan. Svako mi jutro iscijedi sok od naranče, ali možda mu je najdivnija osobina što o svojim osobinama ne bi volio čitati u časopisu – ističe novinarka koja s kolegom iz redakcije uživa već dulje od pet godina.

– Kao što se djeca zaljubljuju u nekog iz razreda, studenti u kolege s faksa, tako i odrasli u uredske kolege. Na RTL-u ima mnogo i bivših i sadašnjih parova. Snimatelj i šminkerica. Dvoje voditelja. Producent i voditeljica. Grafičar i novinarka. Montažer i novinarka. Sve moguće kombinacije. Vrijedilo bi to jednog kratkog dokumentarca – dodaje Mojmira koja slobodne trenutke sa svojim dragim najradije provodi na putovanjima.

– Svuda nam je bilo super. U Berlinu, Amsterdamu, Madridu, Lisabonu, na Šri Lanki, u Grčkoj, na Visu, kamo god smo išli. Ali uvijek ima još milijun mjesta gdje nisi bio i kamo opet moraš otići – kaže. Na pitanja o braku za sada se ne osvrće. – Niti je 1950., niti živimo u Bangladešu. Niti me itko pita, niti se to koga tiče – zaključuje Pastorčić.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar mlijeko
mlijeko
14:50 21.01.2020.

Jedina koja u svojoj emisiji rtl dnevnik nije spomenula aferu s Beljakovom izjavom na twiteru. Toliko o njenom novinarskom poslu. Ali zato svaki dan redovito pljuje po KGK.. Nije to novinarstvo. To je agitiranje... Ali cijeli imformativni program je takav..

DI
Diosiario
12:42 21.01.2020.

Ma koje novinarke i novinari, svi ti koji sebe zovu novinarima a iz zrakoplova je vidljiva njihova politička opredjeljenost po definiciji nisu novinari nego politički agotatori.

TH
thaly16
13:30 21.01.2020.

HA HA HA novinarka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije