Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u sjemeništu

'Zaiskrilo' između Pervana i Blanke Vlašić: 'Skačeš previsoko! Nismo mi jedna vrsta'

Foto: Miranda Cikotic, Damir Spehar/Pixsell
27.03.2019.
u 12:18

Komičar Željko Pervan bio je gost Blanke Vlašić na "Susretu u riječi" u splitskom sjemeništu. Razgovor je započeo mirnim tonom o vjeri, a u jednom je trenutku među njima je navodno 'zaiskrilo' zbog različitog viđenja vjere.

Naša proslavljena atletičarka Blanka Vlašić na trećem "Susretu u Riječi“ u prepunom splitskom sjemeništu ugostila je komičara i glumca Željka Pervana. 

Pervan je pred okupljenima otvoreno svjedočio svoju vjeru i otkrio svoje viđenje Boga.  – Meni dokaza ne treba, ja vjerujem. Vjerujem u Boga koji je Ljubav, kazao je, dodavši kako razumije one koji promišljaju svoju vjeru, pa pronalaze zamjerke Bogu u, recimo, patnji. Zašto neki pate, a ničemu krivi nisu? Ako im Bog ne može pomoći, onda nije Svemoćan, ako im ne želi pomoći tada je monstrum. Što su Bogu skrivili? Ništa! To je jednostavno patnja ničim prouzročena – kazao je komičar.

Razgovor je započeo mirnim tonom o vjeri, a u jednom je trenutku među njima je navodno ''zaiskrilo''. Na Blankinu tvrdnju kako svatko od nas treba naći put k svetosti tako da kroz život ide pošteno, Pervan je uzvratio: – Skačeš previsoko! Nismo mi jedna vrsta, mi smo sedam milijardi vrsta. Nećeš vidjeti da lav pase travu, niti da gepard trči 25 kilometara na sat, ali ćeš među ljudima naći i Mozarta i Hitlera – rekao je Pervan, prenosi Slobodna Dalmacija. 

Tijekom gostovanja dotaknuo se i Međugorja rekavši kako su obraćanja vidjelicama pretjerana te da se čuda događaju svuda oko nas. Otkrio je i kako petkom nikada ne jede meso, ali i da nikada nije zaspao bez molitve koja mu je uz suprugu i kćeri glavni motivator za život. 

Pogledajte i koji poznati javno svjedoče svoju vjeru. 

Ključne riječi

Komentara 33

BE
bendzola
13:31 27.03.2019.

Iz naslova bi čovjek rekao da su se potukli... A ono samo daju svoja viđenja koja su 99% ista/slična... Užas...

SA
SamoMalo
13:26 27.03.2019.

totalno izvuceno iz konteksta, standardno novinarski. Uz to samo da se ocrni vjernika. Pogled na vjeru za svakog je drugaciji, bit vjere je dobrota i svaki istinski vjernik voli bliznjega svoga a on moze biti bilo tko i vjernik i ne vjernik.

ND
Nikola_dm
16:50 27.03.2019.

ovaj pogled na susret u prepunoj dvorani u Splitu je pogled VL. oni koji vjeru žive ili se bar trude pročitati će što je bilo na susretu na nekom od katoličkih portala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije