Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velik interes

Za premijeru ‘Pacijenata’ više nema ulaznica

Tonči Huljić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/6
19.09.2016.
u 11:00

Mjuzikl Tončija Huljića i Mire Gavrana ima dva nova termina: Priča o psihijatrijskoj ustanovi u kojoj pacijente liječe glazbom u Lisinskom će osim 4. listopada igrati i 6. i 19. istog mjeseca

Dva tjedna prije premijere u dvorani Vatroslava Lisinskog rasprodan je mjuzikl “Pacijenti” iza kojeg stoji autorski trio – Miro Gavran, Tonči Huljić i Igor Barberić.

Publiku je očito zaintrigirala priča o malim simpatičnim gubitnicima koje je život pregazio pa završavaju u psihijatrijskoj klinici u kojoj se liječe glazbom i pohitali su po ulaznice za premijeru. Zbog ovako velikog interesa predstava je dobila i dva nova termina, i to 6. i 19. listopada.

Ideja za ovaj zanimljiv mjuzikl rodila se prije dvije godine kada su svoju kreativnu snagu udružili Tonči Huljić i Miro Gavran.

– Ne iznenađuje me to što je dvorana od 1800 mjesta već za prvu izvedbu bila rasprodana. Publika je očito povjerovala da će biti dobra predstava ako je temeljena na mojoj priči, Tončijevoj glazbi, koreografiji i režiji Igora Barberića. K tome tu je i interpretacija izvrsnih glumaca, pjevača i plesača koje su Tonči i Igor birali u dva kruga audicija za koje je bilo prijavljeno više od tristo ljudi – kaže Miro Gavran.

Glavne uloge u ovom mjuziklu pripale su Hani Hegedušić, Damiru Kedži i Hrvoju Foretiću.

– Velik mi je izazov, veselje i zadovoljstvo raditi na ovom mjuziklu. Koreograf Igor Barberić ozbiljno se pozabavio i s plesačkim dijelom moje uloge i to mi je veliko veselje jer žedna sam plesa – oduševljeno kaže Hana koju ćemo gledati u ulozi glazbenice Valentine koja se povukla na osamljeni otok i čuva ovce.

Njezin menadžer Robert, kojeg glumi Kedžo, na prijevaru je vrati u grad, odnosno u psihijatrijsku ustanovu u kojoj liječniku Lovri, kojeg igra Hrvoje Foretić, pomaže u liječenju pacijenata glazbom.

Damir Kedžo kaže da iznimno uživa u ovom projektu i priznaje da nikad nije imao potrebu otići psihijatru.

– Liječnica mi je rekla da su u Hrvatskoj tablete za psihička oboljenja jedne od najtraženijih. To je puno gora opcija nego razgovarati sa psihologom. Volim stvari rješavati prirodnijim putem – kaže Kedžo. 

>> I Psihomodo pop počeo pjevati Tončija Huljića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije