Naslovnica Showbiz Estrada

Uspješnica „Godine su da se broje“ među 13 pjesama „Satira“

Sastav "Satir" iz Davora publici je predtsavio svojčetvrti album "Godine su da se broje"
31. srpnja 2017. u 13:55 1 komentara 532 prikaza
Foto: Jelenko Topić
Pogledajte galeriju 1/4

Jedan od najboljih tamburaških sastava u Slavoniji, „Satir“ iz Davora pred brojnim je posjetiteljima u svome mjestu, kao uvod u „Ribarske večeri“ idućeg vikenda, predstavio je četvrti album pod nazivom „Godine su da se broje“.

tamburaši Nakon prozivki ZAMP o izvođenju narodnih pjesama: Plaćanje naknade za očuvanje zaštite narodne baštine

To je uspješnica autora Gorana Ivanovića Laca koju su vrsni Davorci izveli na ovogodišnjem Festivalu šokačke pisme u Županji, a ubrzo je postala pravi hit na slavonskim radio-stanicama, te je za nju snimljen video spot koji se često vrti na domaćim televizijama.
-Na albumu je 13 pjesama od kojih je 11 autorskih, a to su skladbe koje smo izvodili na brojnim festivalima proteklih godina pa su sada objedinjene na nosaču zvuka- kaže Ivica Ciprić, jedan od šestorice tamburaša „Satira“.

Svakako je zapaženo da su autori većine pjesama upravo članovi sastava, a ovim albumom obilježavaju tri desetljeća plodnog rada. Kroz to vrijeme imali su brojne nastupe među kojima i one po Australiji, Njemačkoj i drugdje.  Nakladnik albuma je Udruga za glazbu „Pan press“ iz Požege, a snimljen je u tonskom studiju u Ladimirevcima.

Na otvorenoj pozornici pokraj Save uz slavljenike „Satir“ gosti su im bili mješovita pjevačka skupina ovdašnjeg KUD „Matija Antun Relković“, koji su s njima pjevali i na albumu, te ostala dva davorska tamburaška sastava „Lađari“ i „Lengeri“.

Cecilija Atraktivna Cecilija Na mojim koncertima, baš kao i na Mišinim, publika pjeva umjesto mene 07.04.2016., Zagreb - Na konferenciji za medije u restoranu Gallo predstavljeno je ovogodisnje izdanje CMC festivala koji se odrzava u Vodicama. Mjeasi. Photo: Borna Filic/PIXSELL TAMBURAŠI U STARKAMA Svi nas vole, upucavaju nam se čak i muškarci Zlatni glas zlatne doline POD PAPUKOM Festival tamburaša: Pobjednici Ivica Orlić, Ana Baketarić i Petar Pokupčić

 

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Zapeli ste na poslovnom planu? Postoji škola koja će vam pomoći da iskočite iz prosjeka

A1 izdvaja za Vas

  • helidon:

    Bravo za Tamburase tako se čuva tradicija i nas Šokački rod.