Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVORSKI TAMBURAŠI

Uspješnica „Godine su da se broje“ među 13 pjesama „Satira“

Foto: Jelenko Topić
1/4
31.07.2017.
u 13:55

Sastav "Satir" iz Davora publici je predtsavio svojčetvrti album "Godine su da se broje"

Jedan od najboljih tamburaških sastava u Slavoniji, „Satir“ iz Davora pred brojnim je posjetiteljima u svome mjestu, kao uvod u „Ribarske večeri“ idućeg vikenda, predstavio je četvrti album pod nazivom „Godine su da se broje“.

To je uspješnica autora Gorana Ivanovića Laca koju su vrsni Davorci izveli na ovogodišnjem Festivalu šokačke pisme u Županji, a ubrzo je postala pravi hit na slavonskim radio-stanicama, te je za nju snimljen video spot koji se često vrti na domaćim televizijama.
-Na albumu je 13 pjesama od kojih je 11 autorskih, a to su skladbe koje smo izvodili na brojnim festivalima proteklih godina pa su sada objedinjene na nosaču zvuka- kaže Ivica Ciprić, jedan od šestorice tamburaša „Satira“.

Svakako je zapaženo da su autori većine pjesama upravo članovi sastava, a ovim albumom obilježavaju tri desetljeća plodnog rada. Kroz to vrijeme imali su brojne nastupe među kojima i one po Australiji, Njemačkoj i drugdje.  Nakladnik albuma je Udruga za glazbu „Pan press“ iz Požege, a snimljen je u tonskom studiju u Ladimirevcima.

Na otvorenoj pozornici pokraj Save uz slavljenike „Satir“ gosti su im bili mješovita pjevačka skupina ovdašnjeg KUD „Matija Antun Relković“, koji su s njima pjevali i na albumu, te ostala dva davorska tamburaška sastava „Lađari“ i „Lengeri“.

 

Komentara 1

HE
helidon
16:20 31.07.2017.

Bravo za Tamburase tako se čuva tradicija i nas Šokački rod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije