Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbene dive

Tereza Kesovija, Radojka Šverko i Gabi Novak u Lisinskom

tereza, gabi, radojka (1)
Foto: Pixsell
1/3
11.10.2011.
u 18:06

U četvrtak pjevačice će publici prirediti dvosatnu glazbenu poslasticu uz pomoć pratećeg orkestra kojim će ravnati Ante Gelo.

Tri hrvatske glazbene dive, Tereza Kesovija, Radojka Šverko i Gabi Novak  13. listopada nastupaju u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Uz vrhunski prateći orkestar pod vodstvom Ante Gele,  tijekom dvosatnog koncertna izmjenjivat će se sa svojim najvećim hitovima koje su stvarale tijekom dugogodišnjih karijera.

Tereza Kesovija, dobitnica Porina za životno djelo, jedina je  hrvatska izvođačica koja je čak četiri puta rasprodala koncerte u jednoj od najljepših dvorana na svijetu – pariškoj Olympiji. Radojka Šverko na festivalu u Rio de Janeiru 1971. za izvedbu pjesme "Svijet je moj" skladatelja Alfija Kabilja dobila je priznanje "The Most Outstanding Performance", čime postaje prva umjetnica koja je ovo priznanje dobila nakon glasovite Janis Joplin. Gabi Novak  krajem pedesetih sudjelovala je u Zagrebu na jam-sessionu s Louisom Armstrongom. Pjevala je s brojnim svjetskim jazz-glazbenicima.

Koncertom hrvatskih diva u Lisinskom počinje turneja koja će se početkom 2012. nastaviti na prostoru cijele regije.

Komentara 18

DR
drugTitoforever
18:41 11.10.2011.

Pozdrav mojim pionirkama i SRETNO!

DK
dkatica2
18:58 11.10.2011.

bez mene

AM
amarila
20:19 11.10.2011.

Boze,ovo vec spada u vremeplov!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije