Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritika

Teniski vrh kritizira odjeću Serene William: Otišla je predaleko

Serena Williams
Foto: Reuters
1/6
27.08.2018.
u 15:01

Francuski teniski savez zabranio je crnu kombinaciju koju je nosila Serena. Obožavatelji su ljutiti, a Serena vjeruje da će se naći kompromis

Predsjednik Francuskog teniskog saveza Bernard Giudicelli najavio je promjenu pravila u odijevanju i zabranu modnih kombinacija na Roland Garrosu poput one s kojom se na terenu pojavila Serena Williams ove godine. Tenisačica je nosila crni kombinezon koji je prozvan “kostimom Crne Pantere”, a izjavila je da se u njemu osjeća poput lika iz Marvelova svijeta, iz fiktivne Wakande.


– Mislim da smo otišli predaleko. Kombinacija koju je Serena nosila ove godine neće se više prihvaćati. Treba poštovati mjesto i igru – izjavio je Bernard Giudicelli za Tennis Magazine. Njegovi komentari izazvali su reakcije kod Sereninih obožavatelja koji tvrde da su rasistički. Nezadovoljstvo su izrazili i njezini kolege. Legendarna tenisačica Billie Jean King razočaranje je izrazila na Twitteru.

– Potrebno je pokazati više poštovanja prema iznimnom talentu koji Serena donosi na teren. U kritiziranju odjeće krije se nepoštovanje – napisala je. Iako je isprva govorila da kombinezon simbolizira snažnu ženu koja je uspješno prebrodila sve poteškoće koje idu uz trudnoću, poslije je objasnila da se na spornu kombinaciju odlučila zbog zdravstvenih razloga. Nakon poroda kćeri Alexis Olympije Ohanian preživjela je nastanak krvnih ugrušaka u plućima s kojima je i prije imala problema. Hlače često nosi dok igra kako bi pomogla boljoj cirkulaciji krvi u nogama. Nike, koji potpisuje Serenin crni kombinezon, odlučio se oglasiti nakon Giudicellijina komentara.

Objavili su crno-bijelu fotografiju Serene u toj modnoj kombinaciji preko koje su napisali: “Možeš skinuti superjunakinju iz njezina kostima, ali nikada ne možeš uzeti njezine moći.” S druge strane, Serena ne zamjera što su odlučili učiniti strožima pravila odijevanja, a vjeruje da postoji prostor za kompromis kada shvate da kombinezon ne nosi da iskaže svoj modni izričaj nego zato što joj pomaže u igri.

– Predsjednik Francuskog teniskog saveza je sjajan. Imam odličan odnos i lako se s njim može razgovarati. Mislim da ćemo moći doći do sporazuma i da će sve biti u redu – rekla je Serena te naglasila da na nadolazećem turniru US Opena neće nositi slične kombinacije jer je pronašla druge metode koje joj pomažu s cirkulacijom. 

VIDEO Hrvatice vole prirodni look

Ključne riječi

Komentara 4

ZA
zagi101
17:33 27.08.2018.

meni taj kombinezon uopće nije za tenis, baš je ružna u njemu

LU
Lujo123
17:35 27.08.2018.

kojeg je ovo roda?

ZD
zg_dubrava
23:39 27.08.2018.

Marvelov crni panter je musko..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije