Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Ružu bismo čuvali u studiju, na klaviru

07.07.2015., Split -   Promocija novog albuma TBF-a odrzana je  ispred i unutar caffe bara Megahit u Getaldicevoj ulici u splitskom kvartu Split 3.  U isto vrijeme TBF je premijerno prikazao i videospot za pjesmu  - Sa mog prozora. Premijera je izazvala v
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
19.02.2016.
u 11:00

Dečki iz TBF kažu kako ih nije iznenadila nominacija jer imaju odličan album. Dodaju kako vole nagrade jer njima na neki način obilježavaju teritorij

Pjesme s novog albuma TBF “Danas sutra” brzo su zauzele prva mjesta na glazbenim ljestvicama, a dečki su vrijedno promovirali album diljem Hrvatske i zato žiriju Večernjakove ruže nije bilo teško donijeti odluku o nominaciji TBF-a u kategoriji glazbenika godine. U povodu toga smo popričali sa Sašom Antićem iz TBF-a.

Je li vas iznenadila nominacija za Večernjakovu ružu i držite li do nagrada?

Nije nas iznenadila, imamo odličan album i očekujemo odlične rezultate u primanju različitih nagrada. Volimo nagrade, skupljamo ih na različitim mjestima i njima na neki način obilježavamo teritorij. Osobno imam nagrade i u stanu i u autu i u studiju i velika mi je želja da se rade i kao privjesci kako bih ih mogao uvijek nositi sa sobom. Također mislim da je premalo nagrada i sa sjetom se sjećam vremena Crne koogle i Zlatnog mačka. Tad se zaista moglo pokupiti gomilu nagrada. Danas na internetu ima toliko izbora najboljih albuma, ali nitko ne daje nagrade, što je krajnje nepristojno i čak uvredljivo za najbolje na tim listama.

Koliko se rad na albumu “Danas sutra” razlikuje od rada na prijašnjim albumima, kako je nastajao album?

“Danas sutra” je nastao klasičnom hibridno pseudoavangardnom metodom subtonalne rezonancije. Drugim riječima, dodavali smo se putem maila idejama, ja sam od tih skica slagao glazbene aranžmane i na njih snimao infovokale s već gotovim tekstovima, a rezultat je bila demo snimka albuma koja je onda presvirana u studiju.

Čekate li još s nestrpljenjem reakcije publike kao što je to bilo na početku karijere i kakve su najčešće reakcije na album “Danas sutra”?

Naravno, ali to nam nije misao vodilja. Stvaramo iz vlastitog gušta, ali sigurno je najbolje kad tu radost podijelite s publikom. Reakcije na album su, po običaju, različite, ali ono što je meni uvijek bilo najbitnije komentari su ljudi koje cijenim i koji imaju iza sebe priznate radove. Tako mogu reći da je “Danas sutra” na tom planu naš najbolji album dosad.

Hoćete li doći na dodjelu Ruže u zagrebački HNK 18. ožujka? A ako osvojite Ružu, tko će je čuvati?

Dan prije je dodjela Porina u Splitu tako da mislim da će netko morati doći po nas. A ako je kojim slučajem osvojimo, Ruža će sigurno dobiti najistaknutije mjesto u studiju, na klaviru.

>> 'Ne propuštamo dodjelu. Bit će nas gomila pa ćemo doći s kombijem da uštedimo na parkingu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije