Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HARRISON KENNEDY

Svjetski poznati soul i blues glazbenik stiže u Trilj!

Harrison Kennedy
Foto: Promo
1/3
19.06.2019.
u 18:00

Harrison Kennedy bio je pjevač grupe Chairmen Of The Board, najpoznatije po megahitu "Give Me A Just Little More Time" iz 1970. godine

Na ovogodišnjem Thrill Blues festivalu u Trilju uživat ćemo u odličnim zvukovima domaćih i stranih bendova među kojima ima i nekih dobro poznatih imena američkog i kanadskog soula i bluesa.

Jedan od njih je Harrison Kennedy (77) , kanadski multiinstrumentalist, koji je najpoznatiji kao glavni vokal megauspješnog soul sastava iz 70-ih Chairmen Of The Board. Njihov debitanstki singl "Give Me Just A Little More Time" došao je do broja tri na američkoj i britanskoj top listi, a još je veći uspjeh postigla obrada Kylie Minogue iz 1992. godine. 

Kennedy je kao vrstan glazbenik sudjelovao i na snimanju antologijske ploče "What's Going On" Marvinea Gayea 1971. godine. Nakon raspada grupe Chairmen Of The Board posvetio se radu u američkoj vojsci i kompaniji Allied, i povremeno je svirao. Glazbi se potpuno vratio 2003. godine, kada je izdao album "Sweet Taste", a 2016. dobio je kanadsku JUno nagradu za album "This Is From Here". 

- Minimalističke glazbene pratnje na gitari, bendžu ili mandolini, a ponekad i bez instrumentalne pratnje, Harrison plijeni svojim dubokim i snažnim vokalom te predanošću autorskom folk blues stilu. Upoznali smo ga 2011. na International Blues Challengeu u Memphisu, kada smo Rola i ja ušli u polufinale, a on osvojio drugo mjesto u kategoriji solo/duo - kazao nam je Boris Hrepić-Hrepa, umjetnički direktor Thrill Blues festivala, ne krijući zadovoljstvo što je takvog glazbenika doveo u Hrvatsku. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije