Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadrži milijun

Sve u sedam - novi milijunski mamac za hrvatske kvizomane

tarik filipović
04.06.2011.
u 20:01

Očekujem da ćemo i u ovom game-showu vidjeti poznata lica, poput Miočića i ostalih kvizomana, samo što će se sada “kockati svojom lovom', kaže Mario Sedmak

Nakon velikih uspješnih kvizova – “Milijunaša” i “1 protiv 100”, Zabavni program HTV-a i redakcija Kontakt-programa odlučili su s početkom jesenske sheme uvesti novi, još atraktivniji kviz znanja. Posrijedi je licencno izdanje popularnog Freemantlea, koji se u originalu zove “Risking it All” (Riskirajući sve), a u hrvatskoj inačici zvat će se “Sve u sedam”.

 – Glavna karakteristika tog kviza, tj. ono što još nismo vidjeli na ovim prostorima, jest da natjecatelj kreće u igru s maksimalnim iznosom od milijun kuna. Kviz je dobio ime “Sve u sedam” (ime mu je, nakon dugog promišljanja, smislila urednica Maja Jurković) zbog toga što natjecatelj ima sedam pitanja: na prvo pitanje dobiva tri ponuđena odgovora, na drugo četiri i tako sve do sedmog pitanja, kada ima ponuđenih devet odgovora – otkriva nam urednik Kontakt-programa Mario Sedmak.

 – I u ovom kvizu postoje džokeri, a svakako je najzanimljivije to što natjecatelj može rasporediti novac na nekoliko odgovora, ako nije siguran... Za svaki netočan odgovor natjecatelj gubi novac, tj. iznos koji stavi na to pitanje, a kako mora proći svih sedam pitanja, natjecateljima u studiju neće biti nimalo lako. To više što su pitanja iz svih područja i nisu nimalo lagana – objašnjava nam Sedmak koncept toga njihova novog game-showa.

 Obrnuti “Milijunaš”

 – Riječ je, pojednostavljeno rečeno, o “obrnutom Milijunašu”. Naime, voditelj odmah na početku natjecatelju daje na raspolaganje milijun kuna koje kroz sedam pitanja ima mogućnost zadržati ili “prokockati” – kaže pak urednica zabavnog programa Elizabeth Homsi, koja je ujedno i najzaslužnija za izbor upravo toga kviza kao nasljednika “Milijunaša” i “1 protiv 100”, kviza čija je oproštajna epizoda snimljena 22. svibnja.

 – Kako se na svakom od sedam pitanja natjecatelju povećava izbor odgovora, tako ga se dovodi u vrlo teške situacije, a sve to samo da bi mu se otežao put zadržavanja milijuna – kaže Homsi i ovako nam opisuje “muke” koje će prolaziti natjecatelji:

 – Dakle, natjecatelj ima mogućnost raspolagati svojim milijunom i odlučiti, ako nije siguran u točan odgovor, kako će rasporediti svoj iznos na predložene odgovore. Primjerice, na odgovor “a” stavlja 100.000 kuna, na “b” 50.000, na “c” 300.000 itd. Na taj smo način dobili ne samo element znanja i natjecanja nego i zabave koja omogućava da natjecatelj dio novca zadrži znanjem, ali i srećom ako nije siguran u odgovor. Odnosno, kad ti se već posreći da dobiješ milijun, imaš li znanja i dovoljno sreće da ga možeš i zadržati? Zato i kažem “obrnuti Milijunaš” – jer u “Milijunašu” se vidjelo kako je teško dobiti milijun kuna, a u ovom će se kvizu najbolje vidjeti da ga je teško i zadržati! – naglašava Homsi.

Tarik je “nepoderiv”

A koji je bio glavni motiv Homsi da izabere baš taj format kviza za novu uzdanicu Zabavnog programa s kojim će HTV startati na samom početku jesenske sheme?

 – Pa nakon “Milijunaša” i “1 protiv sto” nisam se htjela vraćati na stare sadržaje, već sam odlučila ponuditi gledateljima posve nov i kvalitetan game-show. To me potaklo da izaberem i predložim direktorima programa upravo ovaj kviz, u kojem je novi moment to što uza znanje gledateljima nudimo i zabavu. A, iskreno, u licencnim pilotima i epizodama koje sam vidjela baš se i ne sjećam da je netko uspio zadržati milijun – smješka se Homsi.Kad je pak riječ o izboru voditelja, tu nikakve dileme, kaže Sedmak, nije bilo.

 – Tarik Filipović je u tome uistinu nezamjenjiv i naprosto “nepoderiv”! On je već postao brend za kvizove HTV-a, u tome je najbolji i zlata vrijedan. Njegov će posao opet biti da natjecatelje animira, opusti i izvuče ono najbolje i “najpametnije” iz njih – naglašava Sedmak. Dodaje i kako očekuje da ćemo i u ovom novom kvizu, “Sve u sedam”, vidjeti i poznata lica, poput Miočića i ostalih kvizomana:

 – Jedina je razlika u tome što će se u ovom kvizu morati malo više koncentrirati i više računati– – jer se ovaj put kockaju “svojom lovom” – kaže Sedmak.

Komentara 13

OB
-obrisani-
11:51 05.06.2011.

Koliko če tarik dobivati sad mjesečnu plaču ,sigurno oko 15000 tisuča kuna za još jednu repliku nekog engleskog kviza a treba platit i autorska prava tv kuči od koje se kupuje kviz !

NE
neverane
23:22 04.06.2011.

Tvrdnja da samo Tarik može vodit ovaj kviz je idealan razlog za pogledat nešto drugo u tom terminu .

CU
cuki007
07:28 06.06.2011.

Gore od Tarika voditelja je samo Tarik glumac.Užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije