Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neočekivano

Što se događa? Nakon što je kraljica provela noć u bolnici, otkazala je dolazak na konferenciju UN-a

Foto: PA/Pixsell
1/11
26.10.2021.
u 20:13

Njezini liječnici kažu kako se kraljica osjeća dobro te da prije tjedan dana u bolnici nije završila zbog sumnje na zarazu koronavirusom.

Kraljica Elizabeta trebala je doći na Konferenciju UN-a o klimatskim promjenama u Glasgowu, no naprasno je otkazala tu obavezu. Ova iznenadna odluka postala je prijelomna vijest u svim britanskim medijima. Dužnost će navodno prepustiti princu Charlesu i Willamu, ali Buckinghamska palača još uvijek nije otkrila zašto se točno kraljica neće pojaviti na koneferenciji, već su samo napisali da slijedi upute doktora i da se mora odmarati. 

Podsjetimo, Elizabeta prošli tjedan je provela jednu noć u bolnici radi preliminarnih pretraga i kako je tada izvijestila Buckinghamska palača 95-godišnja kraljica se osjeća dobro i liječnici su joj savjetovali da se odmori nekoliko dana zbog čega je propustila službeni put u Sjevernu Irsku, a u utorak je primila dva ambasadora i audijencija se odvijala putem video veze u dvorcu Windsor. Kraljica je virtualno u dvorcu razgovarala s veleposlanikom Koreje Gunnom Kimom, te veleposlanikom Švicarske Markusom Leitnerom. Prvi je put tako kraljica Elizabeta obavila svoje službene obveze virtualno iz dvorca Windsor.

Njezini liječnici kažu kako se kraljica osjeća dobro te da u bolnici nije završila zbog sumnje na zarazu koronavirusom. Javnost se za njezino zdravlje zabrinula prošlog tjedna kada je kraljica prvi put snimljena kako hoda uz pomoć štapa. Iz palače su poručili kako je štap 13. listopada, kada je išla na misu, koristila jer je put do crkve neravan i kako joj zdravlje nije narušeno.

Nakon toga mediji u Velikoj Britaniji objavili su i informaciju kako su liječnici kraljici preporučili da izbaci iz svoje dnevne rutine martini koji je voljela popiti u poslijepodnevnim satima. Kraljica sljedeće godine slavi slavi platinasti jubilej, 70 godina vladavine i još uvijek se ne namjerava povući sa svih svojih dužnosti.

VIDEO Umro je James Michael Tyler, legendarni Gunther iz kultne serije 'Prijatelji'

 

Ključne riječi

Komentara 6

ZM
Zmaj2
20:54 26.10.2021.

Zena ima 95 godina, normalno da je umorna

PE
PetiElement
21:00 26.10.2021.

"što se događa?" 😂 Pa žena ima 128 godina, dobro da još diše......

Avatar Tombstone
Tombstone
21:42 26.10.2021.

Nije li cudno kako nitko od tih "velikih" nikad ne bude zarazen bez obzira sto maske nose samo za naslikavanja i ostale mjere za njih ne vaze? Jedino ako netko iz bilo kojeg razloga umre (duboka starost, terminalni stadiji raka i slicne bolesti) uzrok je corona, bez obzira na dijagnoze smrtonosnih bolesti od kojih se godinama lijece. Doduse nasli su virus kod predsjednika Trumpa i to u vrijeme najvece medijske hajke no on je nakon 5 dana bio potpuno zdrav. Nazvali bi to oni vrlo rado davoljim poslom, ali ne smiju jer glume "progresivce" pa moraju biti ateisti. Jedino je muslimanima medju tim "progresivcima" dozvoljena vjera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije