Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduševljena publika

Splitski festival s najvećim hitovima napunio Lisinski: 'Bilo je spektakularno'

Splitski festival
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/50
02.03.2016.
u 22:59

Sljedeći dašak Dalmacije u Zagrebu bit će 4. travnja, kada u Lisinski dolaze klape Cambi, Šufit i Iskon, te tenori Marko Škugor, Eduard Šegota i Marko Pecotić.

Splitski festival stigao je u Zagreb i dupkom napunio Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog! U prekrasnoj večeri u organizaciji Večernjeg lista, a pod generalni pokroviteljstvom Splitske banke i partnerom Nova rent a carom, gledali smo presjek najvećih hitova u 55 godina festivala na Prokurativama.

Prave ovacije publike doživjeli su veterani ovog festivala poput Tereze Kesovije, koja je oduševila svojom energijom pjevajući "Nono, dobri moj Nono", Radojke Šverko s "Lanternom", Đorđija Peruzovića i njegove bezvremenske "Di si bija kad je grmilo", te Meri Cetinić, koja je pjevala "U prolazu" i "Konobu", s Tedijem Spalatom.

Iznenadile su i mlade snage. Tako je Ana Opačak pjevala Arsenovu "Kuću pored mora", a Damir Kedžo "Cvijet čežnje" Kiće Slabinca. Počelo je, ali i završilo sa svojevrsnom himnom Splitskog festivala, pjesmom "Nima Splita do Splita", koju su zajednički otpjevali svi izvođači večerašnjeg koncerta. Uz brojne uzvanike koncertu su nazočili i gradonačelnici Splita i Zagreba, Ivo Baldasar i Milan Bandić, ministar turizma Anton Kliman, te izaslanik predsjednice Tomislav Madžor.

Program je ležerno, dalmatinski, vodio Zadranin Ivan Šarić. Nakon koncerta svi su bili zadovoljni , a najsretniji je bio gradonačelnik Baldasar.

-Bilo je spektakularno. Zahvaljujem se gradu Zagrebu, a pogotovo gradonačelniku Milanu Bandiću, koji nam je pružio gostoprimstvo, i pokazao da nema podjela između sjevera i juga. Sad nas čeka uzvratni posjet - Zagrebački festival u Splitu, kazao je Baldasar.

Zadovoljan je bio i direktor festivala Tomislav Mrduljaš. - Uspjeli smo u naumu i doveli dašak Dalmacije u Zagreb. Hvala svima koji su nas podržali i ispratili pjesmom, sa smiješkom je kazao Mrduljaš. A sljedeći dašak Dalmacije u Zagrebu bit će 4. travnja, kada u Lisinski dolaze klape Cambi, Šufit i Iskon, te tenori Marko Škugor, Eduard Šegota i Marko Pecotić.

>> Otkrivamo pjesme s koncerta 'Splitski festival – 55 godina'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

(Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Komentara 4

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:42 03.03.2016.

Uopce spominjati Splitski festival bez Magazina, a pogotovo bez Olivera I Galeba, Skalinade, Nadaline itd je u startu promaseno. Epizodisti koje ste nabrojali jesu manje-vise bitni, ali bez Olivera Splitski festival gubi 60%....

OX
oxymoron
00:28 03.03.2016.

Tere napravila lom!

ST
Stipeprof
05:03 03.03.2016.

Ne mogu vjerovati. Pa zar se nije u ono mračno doba smjelo samo pjevati "Druže Tito ljubičice bijela."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije