Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski festival 2019.

Split večeras pjeva Mišu, a na Prokurativama kupite Večernjakov specijal o životu legendarnoga pjevača

Foto: PR
1/5
05.07.2019.
u 15:23

U sklopu festivala na Prokurativama možete kupiti veliku biografiju Miše Kovača u izdanju Večernjeg lista po cijeni od 25 kuna, a svi koji nisu na Splitskom festivalu svoj primjerak ovog specijalnog izdanja mogu pronaći na kioscima.

Split pjeva Mišu naziv je druge večeri Splitskog festivala koja se održava večeras na Prokurativama i na kojoj će pjesme velikana izvoditi omiljeni glazbenici. 

U evergreenima koje će pjevati Ivana Kovač, Mladen Grdović, Vlado Kalember, Željko Bebek, Dražen Zečić, Goran Karan, Alen Nižetić, Giuliano, Mjesni odbor, klapa Rišpet i brojni drugi na pozornici na Prokurativama pratit će među publikom i jedan i jedini Mišo Kovač. Splićani i gosti će se još jednom moći pokloniti i gromoglasno zapljeskati jednom od najvećih.

Mišo je jedan od tri najveća glazbenika, ne samo u Lijepoj našoj, već i u regiji. On je jedan od nekoliko glazbenika na čijim sam pjesmama odrastao, kao i vjerujem brojne generacije u regiji. Bila mi je čast što sam na njegovom koncertu u prepunoj splitskoj Areni krajem prošle godine bio njegov glazbeni gost. Ne događa se često da s njim možete dijeliti pozornicu. A još veća čast mi je stati na pozornicu Splitskog festivala i ispred Miše otpjevati njegovu pjesmu“ – izjavio je Jole.

- Mišu poznajem već preko četrdeset godina i sva druženja s njim bila su iznimno zabavna i edukativna. Ma koliko znali o estradi i životu, uz Mišu naučite puno više. Veliko mi je zadovoljstvo i čast živjeti u vremenu Miše Kovača. – izjavio je Vlado Kalember.

Na Prokurativama će se opet zaoriti neke od najljepših pjesama koje su obilježile Split, Dalmaciju i Hrvatsku. Dovoljno je reći 'Proplakat će zora', 'Ako me ostaviš', 'Ostala si uvijek ista', 'Svi pjevaju, ja ne čujem, ' Poljubi zemlju' i odmah polete ruke u zrak. 

- Mišo Kovač je višestruki pobjednik Splitskog festivala i obilježio je splitsku, dalmatinsku, ali i hrvatsku glazbu. Upravo zato smo odlučili odati mu počast na način da druga večer bude posvećena njemu, ali on neće pjevati. Mišine će pjesme izvoditi drugi izvođači, a on će sjediti s nama u publici. Naravno, ja sam siguran da će cijeli Split večeras pjevati Mišu - izjavio je organizator festivala Tomislav Mrduljaš.

U sklopu festivala na Prokurativama možete kupiti veliku biografiju Miše Kovača u izdanju Večernjeg lista po cijeni od 25 kuna, a svi koji nisu na Splitskom festivalu svoj primjerak ovog specijalnog izdanja mogu pronaći na kioscima. 

Ključne riječi

Komentara 8

PR
predator57
18:28 05.07.2019.

Mišo više nemože ni normalno govoriti,a kamoli pjevati, umrijet će na koncertu od nemoći, no žalosno on to neshvaća, a i nemože,krečana.

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
20:01 05.07.2019.

Mišo Kovač nije "jedan od najvećih", on je Najveći!!! Živuća legenda. Ono što je Tom Jones na svjetskom nivou, to je Mišo na prostorima bivše Jugoslavije.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
19:23 05.07.2019.

A rozga i kojicka? Ah da, Miso nikad nije pjevao narodnjake, pa nema niti jedna pjesma koju bi one mogle otpjevati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije