Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncert Trag u beskraju

Spektakl Oliveru u čast: Baklje gorjele s brodica, Vela Luka pjevala njegove najveće hitove uglas

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/18
30.07.2022.
u 09:36

Koncert posvećen Oliveru iz prvog reda pratila je njegova supruga Vesna te sinovi Dino i Davor s obitelji, a posebno emotivno bilo je kada su Oliveru u čast na brodicama palili baklje.

Vela Luka sinoć je gorjela i od ljudi i od emocija i to sve u čast neprežaljenom Oliveru Dragojeviću koji nas je napustio prije četiri godine. Glazbenika koji je ostavio neizbrisiv trag na hrvatskoj glazbenoj sceni sinoć su se prisjetili mnogi, a njegove najveće hitove na koncertu 'Trag u beskraju' izveli su brojni glazbenici među kojima su i Tedi Spalato, Petar Grašo, Zorica Kondža, Doris Dragović, ali i pripadnici mladih glazbenih naraštaja poput Matije Cveka, Lorene Bućan, Dine Petrića i Jure Brkljače. U Oliverov rodni kraj stigao je i talentirani Dino Jelusić, odnedavni član kultnog benda Whitesnake. 

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Koncert posvećen Oliveru iz prvog reda pratila je njegova supruga Vesna te sinovi Dino i Davor s obitelji, a posebno emotivno bilo je kada su Oliveru u čast na brodicama palili baklje. 

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Inače, tjedan Olivera Dragojevića započeo je tradicionalnim koncertom na trajektu Split – Vela Luka. Isplovljavanjem trajekta u 17.30 prema Veloj Luci, Dupini, Petar Dragojević i mladi izvođači pjevali su Oliverove najveće hitove i tako poklonili putnicima veliki spektakl. Tijekom trosatne vožnje putnici na trajektu bili su oduševljeni te su svi uz pjesmu i ples slavili Olivera. Nezaboravni prizori s trajekta i ove godine ostat će zabilježeni u sjećanju svima koji su imali prilike prisustvovati ovom jedinstvenom događaju. Ulaz na koncert bio je slobodan uz kupljenu kartu za trajekt, a na trajektu su nastupili Ante Gelo, Petar Dragojević, Dupini i mladi izvođači – Matija Cvek, Bruna Oberan, Iva Ajduković, Alen Đuras, Igor Drvenkar, Josip Palameta i Jure Brkljača. Dirigent Alana Bjelinski, koji je i sinoć ravnao glavnim koncertom, na trajektu je nakratko preuzeo klavijature od Petre Dragojevića i tako oduševio putnike. Nakon koncerta na trajektu uslijedilo je i otvaranje izložbe ''Oliver, Split i Luka u djelu Lili Gluić'', a potom i veliki koncert na rivi u Veloj Luci. 

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Na dan koncerta u jutarnjim satima održano je i polaganje vijenca na mjesnom groblju sv. Roka te misa i recital u crkvi sv. Josipa koji su bili popraćeni glazbenim interpretacijama Matije Cveka, Ante Gele i kvarteta Sequentia.

Projekt Trag u beskraju uključuje i koncert Vrijeme ljubavi u subotu na pijaci ispred crkve sv. Josipa kada će nastupati Zorica Kondža s orkestrom Joška Banova te Jazz večer u nedjelju koju će nam nastupom uljepšavati renomirani glazbenici poput Gibonnija, Matije Dedića, Dražena Bogdanovića, Marka Ramljaka, Marka Reljanovića i Branimira Gazdika. Ovaj tradicionalni glazbeno-umjetnički projekt organizira Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito uz partnere, Dubrovačko-Neretvansku županiju i turističku zajednicu županije.

VIDEO Četiri tužne godine bez Olivera 

Komentara 4

GR
grodar
10:34 30.07.2022.

grašo pjevo svoju pjesmu. sramota

DU
Deleted user
11:02 30.07.2022.

Oliver apsolutna legenda, ali ovaj isforsirani Grašo sa toliko dosadnim gladom i pjesmama je živi užas!

DU
Deleted user
11:12 30.07.2022.

Ne može bez baklji. Primitiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije