Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon prošlogodišnjeg Zadra

Špancirfest 2016.: Dolazi nam Manu Chao i trosatna eksplozija hitova

Manu Chao na Špancirfestu
Foto: Promo
1/2
09.06.2016.
u 16:09

Poznat po svom društvenom aktivizmu i snažnim stihovima, Manu Chao jedan je od najutjecajnijih glazbenika u novijoj povijesti

Osamnaesti Špancirfest održat će se od 19. do 28. kolovoza, a glazbeni program varaždinskog festivala kreativnosti obilježit će Manu Chao i njegova La Ventura. Nakon prošlogodišnjeg rasprodanog koncerta u Zadru, hrvatska će publika imati prilike sa svojim miljenikom provesti večer na pozornici Pan na Starom gradu u utorak 23. kolovoza, kada je očekuje trosatna eksplozija hitova kao što su Clandestino, Rainin’ in Paradize i Me Gustas Tu.

Poznat po svom društvenom aktivizmu i snažnim stihovima, Manu Chao jedan je od najutjecajnijih glazbenika u novijoj povijesti. Francuski umjetnik i aktivist španjolskog porijekla svoj je karakterističan zvuk gradio kroz razne pank utjecaje koje je uspješno spojio s  lirikom šansone te ritmovima  salse, regea i ska muzike.  Ta otvorenost glazbi svijeta Manuovim pjesmama daje univerzalnu poruku koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

 

Na kojem god meridijanu svirao, Manu puni dvorane i stadione te čak na sedam jezika pjeva o korumpiranosti politike, ljubavi, migracijama, životu u getu i slobodi mišljenja. 

Glazbeno putovanje koje traje skoro pa tri  desetljeća Manu započeo je u kultnom bendu Mano Negra, a nakon njegovog se raspada 1995. godine odlučio na solo karijeru, što se pokazalo kao ispravna odluka. Četiri sjajna studijska albuma, od kojih su najzapaženiji bili Clendestino i Proxima Estacion: Esperanza, doveli su Manua na najveće svjetske pozornice.  Poznat po višesatnim, pozitivnom energijom ispunjenim koncertima Manu na Špancirfest  dolazi sa sastavom La Ventura koji čine gitarist Madjid, basist Gambeat i bubnjar Philippe. Nastup na Špancirfestu  bit će pojačan i s  dva puhača, a set listu, osim himničnih pjesama,  kao što su Bongo Bong, Clandestino, Me Gustas Tu, Rainin’ In Paradize, Mi Vida, Politik Kills ili Mala Vida, upotpunit će i neke neobjavljene pjesme i obrade. 

Ključne riječi

Komentara 1

ME
melinda
10:15 13.06.2016.

bravo bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije