Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA

Saša Broz zajedničkim se fotografijama prisjetila pokojnog djeda: 'I dalje ću po svom'

Saša Broz
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
04.05.2019.
u 17:18

- Pustite malu na miru neka radi što želi... Hvala ti na tome i dalje ću po svome - napisala je redateljica i objavila nekoliko fotografija iz obiteljskog albuma na kojima se igra s djedom.

Titova unuka Saša Broz na Facebooku se prisjetila pokojnog djeda koji je preminuo u Ljubljani na današnji dan prije 39 godina. Saša je tada imala 11 godina. 

- Pustite malu na miru neka radi što želi... Hvala ti na tome i dalje ću po svome - napisala je redateljica i objavila nekoliko fotografija iz obiteljskog albuma na kojima se igra s djedom. 

Inače, Saša Broz često na Facebooku piše o svom djedu, a prije 4 godine je u intervjuu za Večernji list kazala je kako Josipa Broza gleda isključivo kao svog djeda, a ne kao državnika i političara. 

- Moji statusi na društvenoj mreži ponajprije su u funkciji zabave onih koji me prate i mene same. Nerijetko se dogodi da se ponešto od tih objava nađe u medijima te dobije ozbiljniji okvir od onoga koji sam zamislila. Da sam poznavala svog drugog djeda Julijusa, koji je bio domobran, a ubili su ga četnici još 1943., branila bih ga istim žarom. Kada branim Tita, branim isključivo djeda, a ne državnika i političara. Na prostituiranje djedova lika i djela ne mogu utjecati. Kada političar ili stranka nemaju ljudima što pametno i konkretno ponuditi, slijedi prekopavanje po kostima partizana i ustaša, a u tom paketu nalazi se i moj djed.

Pitala sam jednog našeg uglednog novinara kada misle prestati sa “stoljetnom sagom o Titu”, a on mi je odgovorio: “Nikada jer kad tvog djeda stavimo na naslovnicu, prodaja se diže 200 posto" - rekla je Broz. 

Ključne riječi

Komentara 51

OK
okolo
17:45 04.05.2019.

saša je sretna...toliko unuka, djece nisu dočekali svog didu, oca...metak u čelo, potiljak, neki i živi pokopani, dvije i pol iljade živi zazidani...saša nisi ti kriva, što ti je djed bio monstrum

MA
majmudin
17:37 04.05.2019.

sasice...dida ti je podmetnuti i laznjak...a jos je i zlocinac..

DU
Deleted user
17:59 04.05.2019.

Mnogi se unuci ne mogu igrati svojim djedovima. nek radi ova sta hoce, pitanje je jedino zasto joj se daje medijskog prostora. I kad cemo konacno prekriziti s komunistickim i ustaskim zvjerima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije