Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
9.11. gostuju na koncertu 'Sevdah u Lisinskom'

Sarajevski world music bend DIVANHANA objavio novi album 'Zukva'

Divanhana
Foto: PR
1/2
07.11.2015.
u 14:45

Nakon uspjeha prethodnog albuma “Bilješke iz Šestice” s kojim su se hrvatskoj publici predstavili na turneji tijekom prve polovice ove godine, fanovi ovog originalnog mladog benda mogu ubrzo očekivati i novu promotivnu turneju albuma “Zukva” na kojem se nalazi deset novih pjesama

Poznati sarajevski world music bend Divanhana, koji je svoju veliku popularnost stekao izvođenjem sevdalinki u jazzy i obnovljenim aranžmanima, upravo je objavio svoj treći studijski album, pod nazivom “Zukva”! Divanhanu zagrebačka publika ima prilike čuti uživo već u ponedjeljak, 9. studenoga kada će bend nastupiti na koncertu “Sevdah u Lisinskom” na kojem se s nekoliko pjesama predstavljaju kao posebni gosti ovog tradicionalnog i uvijek rasprodanog koncertnog programa.

Nakon uspjeha prethodnog albuma “Bilješke iz Šestice” s kojim su se hrvatskoj publici predstavili na turneji tijekom prve polovice ove godine, fanovi ovog originalnog mladog benda mogu ubrzo očekivati i novu promotivnu turneju albuma “Zukva” na kojem se nalazi deset novih pjesama, upečatljivih i modernih obrada bosanskih sevdalinki i tradicionalnih skladbi Balkana, a prvi singl koji najavljuje album je poznata sevdalinka “Sejdefu majka buđaše”.

Pored vokalistice Leile Ćatić, na albumu pjeva i nova vokalistica Divanhane, sjajna Naida Ćatić, a neobičan naziv albuma članovi benda objašnjavaju ovako: “Zukva je vrsta kisele jabuke koja raste u Bosni i Hercegovini. Jakog je korijena, sitnih plodova i krivudavoga stabla. Ne može se presađivati, ali se na nju uspješno kaleme različite vrste jabuka. Kako zukva daje odlične rezultate u kombinaciji s drugim vrstama, tako i naša bosanska sevdalinka daje jednako dobre rezultate kad se njen snažan, tradicionalni korijen osvježi jednako snažnim muzičkim žanrovima i smjerovima. Crpeći inspiraciju upravo iz zukve, kao svojevrsnog simbola jakog korijena povijesne i kulturne baštine Bosne i Hercegovine, nastavljamo putovanje zemljama našeg podneblja, prikupljajući  u svoj ranac, notu po notu, bogatu glazbenu  baštinu naših naroda, kao sitne plodove jabuke.”

Album “Zukva” za tržište naših prostora objavila je izdavačka kuća Multimedia Music, distribuciju za Hrvatsku je preuzela kuća Croatia Records, a album je za svjetsko tržište objavila britanska kuća specijalizirana za world music izdanja - ARC Music.

>> Divanhana oduševila Zagreb i predstavila svoj rad u prepunom Vip clubu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije